28 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Trump: Google Harris’i kayırıyor, dava açacağım

Trump: Google Harris’i kayırıyor, dava açacağım

Trump, Google’ı arama sonuçlarında Kamala Harris’i kayırmakla suçladı ve seçimleri kazanması halinde dava açacağını duyurdu. Google, suçlamaları reddetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump: Google Harris’i kayırıyor, dava açacağım
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Google’ın arama algoritmalarını rakibi Kamala Harris lehine manipüle ettiğini iddia ederek, seçimleri kazanması halinde şirketi dava edeceğini açıkladı.

"Yasa Dışı Algoritma" İddiası

Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, Google’ın kendisi hakkında olumsuz haberleri öne çıkarırken, Harris’le ilgili olumlu içerikleri üst sıralarda gösteren "yasa dışı" bir algoritma kullandığını savundu. Trump, bu durumun seçimlere müdahale anlamına geldiğini belirterek, ABD Adalet Bakanlığı’nı harekete geçireceğini söyledi.

Medya Araştırma Merkezi'nin Raporu

Trump’ın bu iddialarının, muhafazakar Medya Araştırma Merkezi tarafından yapılan ve Google’ın algoritmasının Trump’tan çok Harris’e fayda sağladığını iddia eden bir çalışmaya dayandığı düşünülüyor.

Google’dan Yanıt

Google, Trump’ın suçlamalarını reddederek, arama algoritmalarının hiçbir adayı kayırmak için manipüle edilmediğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ersin Tatar: Türkiye sesini dinletebilen, duyurabilen bir güçtür

Ersin Tatar: Türkiye sesini dinletebilen, duyurabilen bir güçtür