21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 'Türkiye çok önemli ve güçlü bir ülke'

'Türkiye çok önemli ve güçlü bir ülke'

ABD'li Cumhuriyetçi Vekil Steve Chabot, S-400 meselesinin güncel Türk-Amerikan ilişkilerinde bir sorun olduğunu ifade ederek, 'Türkiye çok önemli ve güçlü bir ülke. NATO'da müttefikiz ve dostuz, bu sorunu bir noktada aşmamız gerektiğini düşünüyorum.' açıklamasında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Türkiye çok önemli ve güçlü bir ülke'

ABD Temsilciler Meclisi Ohio Vekili ve Meclis'teki Türkiye-ABD Dostluk Grubu Eşbaşkanı Cumhuriyetçi Steve Chabot, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen online panele katıldı.

TASC Eşbaşkanı Günay Evinç'in sorularını yanıtlayan Chabot, Türk-Amerikan ilişkilerinin önemine vurgu yaparak iki NATO müttefikinin birbiri için değerli olduğunu anlattı.

Aynı zamanda Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi de olan Chabot, "Türkiye ABD için her zaman çok önemli bir müttefik olmuştur. Şu sıralar malum Rusya'dan alınan hava savunma paketi hem Pentagon hem de Kongre'de bazı endişelere yol aşmış durumda. Bunu aşmamız lazım. Türkiye çok önemli ve güçlü bir ülke. NATO'da müttefikiz ve dostuz, bu sorunu bir noktada aşmamız gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

NATO'nun halen önemli bir ittifak olduğuna işaret eden Chabot, güvensizliklerin arttığı bir dönemde ABD ve Türkiye gibi iki önemli müttefikin bölgesel güvenlik açısından da çok değerli roller oynadığını ifade etti.

ABD Kongresi'nde Türkiye aleyhinde çok sayıda tasarı olmasının nedenlerini aktaran Chabot, S-400 meselesinin en önemli neden olduğunu, 2018 yılında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önündeki kavganın da Kongre'de negatif bir algıya neden olduğunu belirtti.

Chabot ayrıca, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) gölgesi altında yapılacak 3 Kasım seçimlerinde ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimleri kazanacağına inandığını kaydetti.

"Başkan koronavirüsü kapabiliyorsa herkes kapabilir, ancak gerekli tüm önlemlerimizi alarak bu salgınla yaşamayı öğrenmeliyiz." değerlendirmesini yapan ABD'li vekil, Kovid-19'la mücadele kapsamında ABD'ye yaptığı yardımdan dolayı Türkiye'ye ve Türk halkına da teşekkür etti.

 AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan AİHM kararına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan AİHM kararına tepki