29 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Türkiye savaş sebebi sayılacağını belirtmişti! Yunanistan'dan yine tansiyonu tırmandıracak Sakız Adası çıkışı...

Türkiye savaş sebebi sayılacağını belirtmişti! Yunanistan'dan yine tansiyonu tırmandıracak Sakız Adası çıkışı...

Türkiye ve Yunanistan arasında devam eden olumlu atmosfere gölge düşürecek bir açıklama geldi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin 'savaş sebebi' sayılacağını açık açık belirttiği 12 mil meselesi ile ilgili tansiyonu yükseltecek bir açıklama yaptı. Dendias, Sakız Adası ve tüm Ege adalarının kıta sahanlığının 12 mil olduğunu iddia etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye savaş sebebi sayılacağını belirtmişti! Yunanistan'dan yine tansiyonu tırmandıracak Sakız Adası çıkışı...

Yunanistan'dan yine Ege'de suları ısındıracak açıklamalar geliyor. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Sakız Adası'nda yaptığı açıklamasında 12 mil meselesini gündeme taşıdı.

CNN Greece, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'ye mesaj gönderdiğini iddia etti.

Dendias, "Adalarımızın Asya kıta sahanlığında olduğuna dair iddialar var" dedi. Bana bu iddiaların hukuken paradoksal, tuhaf olduğunu söyleme fırsatını vereceksiniz, durum böyle değil, Sakız Adası, Ege'nin tüm adaları gibi, Uluslararası Hukukun tüm haklarına sahiptir, " açıklamalarında bulundu.

YUNANİSTAN'IN KAOS SİLAHI

Yunanistan 1936 yılında Lozan'da 3 mil olarak belirlenen karasularını 6 deniz miline çıkardı, o dönem Türk-Yunan ilişkilerine hakim olan olumlu hava nedeniyle Türkiye, bu karara itiraz etmedi.

Ancak 1964 yılındaki Kıbrıs sorunu ve Yunanistan'ın Anadolu kıyılarına yakın adaları silahlandırması sonrasında Türkiye karasularını 6 deniz miline çıkardı.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Yunanistan karasularını 12 deniz miline çıkarma girişiminde bulundu. .TRTHaber'de yer alan habere göre, Türkiye ise 1976 yılında bu adımı, savaş sebebi sayacağını açıkladı.

Sonraki yıllarda Yunanistan'ın bu talebi zaman zaman gündeme gelmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filistin hükümeti: Gazze'de yakıt sıkıntısı nedeniyle iletişim hizmetleri duracak

Filistin hükümeti: Gazze'de yakıt sıkıntısı nedeniyle iletişim hizmetleri duracak