22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 'Hafter, 2. SİHA filmini görmek istiyor'

'Hafter, 2. SİHA filmini görmek istiyor'

Libya’daki darbeci, birkaç ay önce milislerini darmadağın eden Türkiye’ye tehditler savurup “Türkleri Libya’dan çıkaracağız” derken Libyalı gazeteciler, “Hafter 2. SİHA filmini görmek istiyor” dedi.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Hafter, 2. SİHA filmini görmek istiyor'

Libya’daki darbeci Hafter, Mısır istihbaratıyla yaptığı görüşmeler sonrası Türkiye’ye yönelik küstahça açıklamalar yaptı. Teröristlerin başı oyan Hafter, “Türk askerleri topraklarımızdan ayrılmadan barış ve özgürlük olmayacak. Düşmanın iki seçeneği var: Ya barışçıl bir şekilde ayrılmak ya da zorla kovulmak” ifadelerini kullandı. 

Libya Savunma Bakanı Salah en-Nemruş, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter’in savaş hazırlığı çağrısının ardından, 4 Nisan 2019’un bir daha yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Libya el-Ahrar televizyonuna konuşan Nemruş, hükümete bağlı güçlerin Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde ilan edilen ateşkese bağlı kaldığını ancak Hafter’in bunu defalarca ihlal ettiğini kaydetti.

Libya ordusuna bağlı birliklerin, uygun zaman ve mekanda ateşkes ihlallerine karşılık vermek için Başbakan Fayiz es-Serrac’ın talimatını beklediğini belirten Nemruş, “4 Nisan 2019’un tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Savaş suçlularının siyasi çözümün bir parçası olamayacağını aktaran Nemruş, Hafter milislerinin, Terhune’de işlediği suçları örtbas eden hiçbir girişimi kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Nemruş, siyasi çözüm sürecini desteklediklerini ve Libya’nın tek bir karış toprağından vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Libyalı gazeteciler ise sosyal medyadan Hafter’in Türkiye’ye yönelik sözlerini “Hafter, 2. SİHA filmini görmek istiyor. Ancak bu defa filmin sonunu göremez” şeklinde değerlendirdi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Türkiye, herkesin güvendiği bir ülke'

'Türkiye, herkesin güvendiği bir ülke'