16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Ukrayna, petrol deposunu vurduklarını açıkladı!

Ukrayna, petrol deposunu vurduklarını açıkladı!

Ukrayna'nın 11-12 Ekim gecesi, Rus işgali altındaki Lugansk bölgesinde bulunan bir petrol deposunu hedef aldığı bildirildi. Saldırıyla ilgili detaylar henüz net değil ancak çatışma bölgesinde gerilimin arttığı belirtiliyor. Ukrayna'nın bu tür saldırılarla Rusya'nın işgaline karşı kararlı bir duruş sergilediği gözlemleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna, petrol deposunu vurduklarını açıkladı!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 12 Ekim 2024 tarihinde Lugansk bölgesinin Rus işgali altındaki kısmında bir Rus yakıt deposunun vurulduğunu duyurdu.

Açıklamada, petrol ve petrol ürünlerinin bulunduğu deponun Rus işgal güçlerinin ihtiyaçları başta olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanıldığı belirtildi. Saldırının gerçekleştiği bölgede yangının devam ettiği kaydedildi.

Rus petrol deposuna yönelik operasyonu, Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR) ve savunma güçlerinin diğer unsurlarının iş birliğiyle gerçekleşti.

Son zamanlarda Ukrayna, Rusya ve işgal altındaki topraklardaki petrol altyapısına yönelik operasyonlarını artırdı.Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 6 Ekim’i 7 Ekim’e bağlayan gece düzenlediği başarılı operasyon sonucu vurulan Rus işgali altındaki Kırım’ın Kefe (Feodosiya) kentindeki deniz petrol terminali de yanmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Domuz eti skandalı sonrası uyarı: Bu belirtiler varsa hastaneye koşun

Domuz eti skandalı sonrası uyarı: Bu belirtiler varsa hastaneye koşun