07 Ekim 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Ukrayna, Rus işgalindeki petrol terminaline saldırı

Ukrayna, Rus işgalindeki petrol terminaline saldırı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, askerî ve ekonomik potansiyelini önlemeye yönelik eylemelerine devam ediyor. Ukrayna, Rus işgali altındaki Kırım'daki petrol terminalini vurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna, Rus işgalindeki petrol terminaline saldırı
KAYNAK: Kırım Haber Ajansı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 6 Ekim’i 7 Ekim’e bağlayan gece Rus işgali altındaki Kırım’ın Kefe (Feodosiya) kentinde bulunan deniz petrol terminaline saldırı gerçekleştirdi. İşgalciler Kefe’deki petrol terminalini Rus ordusunun ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılıyor.

Rus işgali altındaki Kırım’ın farklı yerlerinde gece saatlerinde patlama sesleri duyuldu. Yerel sakinler sosyal medyada patlamaların Sak, Akmescit (Simferopol), Kurman (Krasnogvardeyskoye), Kefe bölgelerinde duyulduğunu aktardı. Sabaha karşı Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde başkanının danışmanı Oleg Kryuçkov, Kefe’deki petrol terminalinde yangının çıktığını açıkladı.

İŞGALCİLERE AİT PETROL TERMİNALİ VURULDU

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 7 Ekim sabahı yaptığı açıklamada, “Bu gece, geçici olarak işgal altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Kefe kentinde bulunan, düşmana ait deniz petrol terminaline başarılı bir saldırı gerçekleştirildi." denildi.

Petrol ürünlerinin aktarılması açısından Kırım'ın en büyüğü olan Kefe’daki petrol terminalinin işgalci Rus ordusunun ihtiyaçlarının karşılanması için kullanıldığı belirtilen açıklamada, “Rusya Federasyonu'nun askeri ve ekonomik potansiyelini baltalamaya yönelik tedbirler devam ediyor.” şeklinde vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuzey Kore'den NATO'ya ABD tepkisi

Kuzey Kore'den NATO'ya ABD tepkisi