25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Ürdün Dışişleri Bakanı: “İsrail Gazze’de etnik temizlik yapıyor ve buna son verilmeli”

Ürdün Dışişleri Bakanı: “İsrail Gazze’de etnik temizlik yapıyor ve buna son verilmeli”

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Londra’da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmede Blinken’a “İsrail’in Gazze’de etnik temizlik yaptığını görüyoruz ve buna bir son verilmeli” dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ürdün Dışişleri Bakanı: “İsrail Gazze’de etnik temizlik yapıyor ve buna son verilmeli”
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turunun ardından İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarda bulundu. Ürdün Başbakanı Necib Mikati ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile görüşen Blinken, bölgedeki gelişmeleri ele aldı. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıların sona erdirilmesi için diplomatik çözüm üzerinde çalışacaklarını vurguladı.

Lübnan Başbakanı Mikati'den İsrail'e Eleştiri

Lübnan Başbakanı Mikati, hükümetin önceliğinin "ateşkes" olduğunu belirterek, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarını uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladı. Mikati, İsrail'in ateşkes konusunda güvenilir bir taahhütte bulunması gerektiğini ifade etti.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi'den İsrail'e Baskı

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İsrail'in Gazze saldırılarını sonlandırması ve bölgedeki insani durumu iyileştirmesi çağrısında bulundu. Safadi, uluslararası toplumun İsrail'e etnik temizliği durdurması konusunda baskı yapması gerektiğini vurguladı.

Blinken: Diplomatik Çözüm Acil İhtiyaç

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bölgedeki çatışmanın diplomatik yollarla sonlandırılması gerektiğini belirtti. Ürdün'ün Gazze'deki insani yardıma sağladığı destek için teşekkür eden Blinken, taraflar arasında yapıcı görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Potanın Perileri'nin kadrosu açıklandı

Potanın Perileri'nin kadrosu açıklandı