21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Üst düzey yetkili: Füzeler teyakkuza geçti

Üst düzey yetkili: Füzeler teyakkuza geçti

ABD'li üst düzey bir yetkili tarafından yapılan açıklamada İran genelindeki füzelerin teyakkuz haline geçtiği iddia edildi.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üst düzey yetkili: Füzeler teyakkuza geçti

ABD'li üst düzey bir yetkili tarafından dün yapılan açıklamada, Washington'ın, İran genelindeki füze güçlerinin teyakkuz haline geçtiğinin gözlemlediği kaydedildi. Yetkili ayrıca İran güçlerinin alarma geçme sebebinin savunma amaçlı olup olmadığının ise kesin olarak bilinmediğini söyledi.

İsmini açıklamak istemeyen yetkili Reuters'e yaptığı açıklamada, İran füzelerinin belirli bir hedefi olup olmadığının bilinmediğine işaret etti.

Füzeler teyakkuza geçti
ABD'li yetkili açıklamasında, "Şu açık ki yüksek alarm durumuna geçtiler. Bu alarm durumunun savunma amacıyla daha iyi hazırlanmak için mi yoksa saldırıya hazırlık için mi olduğu şu an için belirsiz. Ancak durumu yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump'tan tehdit
ABD'nin İran'a yönelik adımlarıyla ilgili kendi yönetiminin açıklamalarının Kongre'ye yapılmış bildirimler olduğunu belirten Trump, "İran'ın herhangi bir ABD personeline veya hedefine saldırması halinde ABD hızlı ve bütünüyle karşılık verecektir, hatta belki orantısız bir ölçüde karşılık verecektir" ifadelerini kullandı.

Trump, Kongre'ye herhangi bir yasal bildirim yapmak zorunda olmadığını ancak yine de bu bildirimi yaptığını dile getirdi.

Selefi için intikam yemini
AP Haber Ajansı'nın haberine göre, Kasım Süleymani'nin yerine geçen İsmail Kaani, selefinin intikamını almak için yemin etti. Kaani, ABD bölgeden kalıcı olarak uzaklaştırılana kadar onlarla savaşmaya devam edeceğini söyledi.

"Hayfa ve İsrail'i vururuz"
İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızayi, Kasım Süleymani'yi anma programında "Trump ve askerlerinden intikam alacağız, bunda şüphe yok. Eğer Trump, buna karşılık söylediği gibi bir saldırıda bulunursa, bu durumda emin olun Hayfa ve İsrail'in önemli merkezlerini yerle bir ederiz" dedi.

"ABD askerlerini bölgeden çıkaracağız"
Rızayi, "Irak Meclisi, ABD güçlerinin ülkeden çıkarılmasına karar verdi. Biz, ABD'nin bölgeden tamamen çıkartılması konusunda mücadele vereceğiz ve Kasım Süleymani'nin yolunu sürdüreceğiz" diye ekledi.

Yorumlar
A
Abbas 4 yıl önce
Bizde bir söz var ısıracak köpek dişini göstermez diye.savaş çok kötü bir şey ama gerekirse kim olursa olsun yapılır.ama insanlar ankadıki korkuyorsunuz hem de çok.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Adliyeye götürülürken kahkaha attı! Suçu ise...

Adliyeye götürülürken kahkaha attı! Suçu ise...