23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Yardıma ihtiyacım var işareti nedir, nasıl yapılır? Yardım işareti nedir?

Yardıma ihtiyacım var işareti nedir, nasıl yapılır? Yardım işareti nedir?

Yardıma ihtiyacım var işareti nedir? sorusu son günlerde yoğun olarak araştırılıyor. ABD’nin Kentucky eyaletinde kaçırılan 16 yaşındaki genç kız "Yardıma ihtiyacım var" işareti ile kurtarıldı. 16 yaşındaki genç kız TikTok’ta gördüğü yardım işaretini kullandı. Peki yardıma ihtiyacım var işareti nedir, nasıl yapılır? Yardım işareti nedir? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yardıma ihtiyacım var işareti nedir, nasıl yapılır? Yardım işareti nedir?

ABD'de 16 yaşındaki kız çocuğu kaçırıldı TikTok’ta gördüğü ‘Yardıma ihtiyacım var’ işaretini yaparak kurtarıldı. Bu gelişmenin ardından yardıma ihtiyacım var işareti nedir, nasıl yapılır? Yardım işareti nedir? sorularına cevap aranıyor. İlk olarak Kanada'da başlatılan "Yardım İşareti" detayları haberimizde..

16 YAŞINDAKİ KIZ ‘YARDIMA İHTİYACIM VAR’ İŞARETİNİ YAPARAK KURTARILDI

ABD'de 61 yaşındaki şüpheli tarafından kaçırılan genç kız, yardım işaretini kullanarak kurtuldu. Dünyanın konuştuğu olayda, küçük kız 'TikTok'ta gördüğü ve ev içi şiddeti temsil eden bir el hareketi yaptığı belirtildi. Motosiklet sürücüsü, kızın kaçırıldığı aracın bir erkek tarafından kullanıldığını ve genç kızın endişeli göründüğünü, aracın camından ‘Yardıma ihtiyacım var’ hareketini yaptığını vurguladı. Yetkililer, motosiklet sürücüsünün aracı takip ederek polise sürekli şüpheli aracın güncel konumunu bildirdiğini açıkladı.  

YARDIMA İHTİYACIM VAR İŞARETİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Acil durum el işareti Kanada Kadınlar Vakfı tarafından tanıtılan tüm dünyada kadınların gizlice yardım istemesi veya sıkıntıda olduğunu göstermesi için kullanılan bir el işaretidir. Pandemi sırasında zor durumda olan kişilerin dışarıya çıkarak yardım istemesi zorlaştığı için tüm dünyada tanıtılmıştır. Hareket; bir el yukarı, avuç içi dışarı, başparmak avuç içine bastırılmış şekilde ve sonra diğer parmakları başparmağın üstüne kapatacak şekilde el kapatılır, dikkat çekmek için bu hareketin yapılmasına devam edilir. Bu hareket tüm dünyada "Yardıma ihtiyacım var" anlamına gelir. 

Yardıma ihtiyacım var işareti

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aliyev: Bu topraklarda Azerbaycan dili, ezan sesi hakim olacak

Aliyev: Bu topraklarda Azerbaycan dili, ezan sesi hakim olacak