21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Yerli otomobil Yunan'ın kabusu oldu

Yerli otomobil Yunan'ın kabusu oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılan yerli otomobil, Yunanistan ve Rum Kesimi’nde büyük yankı uyandırdı. Yunan basını, “Baş etmek zorunda olduğumuz düşman gün geçtikçe güçleniyor. Askeri alanın ardından şimdi de yerli otomobil geliyor” yorumları öne çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerli otomobil Yunan'ın kabusu oldu

İlk defa 2011 yılında kurulan “Yüzde 100 yerli otomobil” hayali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde yapılan tanıtımla gerçek oldu. Bursa’da üretileceği açıklanan yerli otomobil projesi, Türkiye’nin attığı her adımı takip eden Yunanistan ve Güney Kıbrıs medyasında da ilgi uyandırdı.

SKAİ, ANT1 gibi özel televizyon kanallarının haber bültenlerinde bu konuya geniş yer ayrıldı. Gazetelerde de konuyla ilgili paylaşımlar yapıldı. 2022’de yerli aracın yollarda görülmeye başlanacağı, yıllık 175 bin adet araç üretmekapasitesine sahip olunduğu, 2022’den itibaren sonraki 15 yılda Türkiye ekonomisine 50 milyar dolar gelir kazandıracağı gibi detaylar paylaşıldı. Avrupa Birliği ile bozulan ilişkilere karşın; Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkeleriyle artan işbirliğine vurgu yapan Yunan televizyon kanalları, Türk arabalarının alıcı kitlesinin bu kıtalarda bulunduğu yorumunu yaptı.

Geçmişe atıf yapıldı
Haberlerde, Türkiye’nin otomobil üretme işinde yeni olmadığına dikkat çekilirken, birçok büyük firmanın üretim tesislerine ev sahipliği yaptığı hatırlatıldı.

Geçmişte Türk-İtalyan işbirliğiyle “yarı yerli” diye tanımlanabilecek arabaların da üretildiği belirtilirken, “Türkler, know-how aşamasında sorun yaşamayacak” denildi.

Korkuya devam
Yunan solu, yerli Türk arabası gelişmesinde tarafsız kalmayı tercih ederken, sağcı-milliyetçi tayfa ise geleneksel korku senaryoları üretme alışkanlığına devam etti. Türkiye’nin Erdoğan ile birlikte özellikle askeri alanda dışa bağımlılığı azalttığı hatırlatılırken, yerli araba adımının bu kalkınmanın bir devamı olduğu vurgulandı. Ege’de Türkiye’nin Yunan hava sahasını günaşırı olarak ihlal ettiği öne sürülürken, Yunan ordusunun başetmek zorunda olduğu düşmanın gün geçtikçe daha da güçlendiği yazıldı.

Libya konusu gündemden düşmüyor
 27 Kasım’da imzalanan Türkiye-Libya deniz sınırı anlaşması 1 aydan bu yana Yunan ve Rum siyasetinin merkezinde yer alıyor. Libya’da Batı destekli darbeci general Hafter ile resmi ilişki kurarak açılım yapmayı kutlayan Yunan siyasetinin sevinci, Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin “Türkiye’den askeri destek istiyoruz” açıklaması yüzünden saman alevi niteliğine büründü.

Kaynak: Diriliş Postası

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Türkiye denize erişimimizi engelleyebilir'

'Türkiye denize erişimimizi engelleyebilir'