22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Yunan milyarderlerden skandal Türkiye hamlesi

Yunan milyarderlerden skandal Türkiye hamlesi

Yunan kökenli ABD'li milyarderler, New York Times gazetesine tam sayfa ilan vererek Türkiye konusunda ABD'den yardım istedi.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunan milyarderlerden skandal Türkiye hamlesi

Yunan kökenli ABD'li milyarderler, New York Times gazetesine tam sayfa ilan vererek ABD yönetiminden “Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı destekleme” çağrısında bulundu. “Türkiye ile Yunanistan birlikte yaşayabilir” başlığı atılan ilanda, birlikte yaşamanın koşulu olarak Türkiye'nin bölgedeki tüm faaliyetlerine son vermesi gerektiği belirtildi. Yunan milyarderler, ABD yönetiminden üç talepte bulundu.

ABD’de yaşayan Yunan kökenli milyarder iş insanları, New York Times gazetesine tam sayfa ilan vererek ABD yönetimine “Türkiye’ye karşı Yunanistan’ı destekleme” çağrısında bulundu.

Gazetenin 15 Aralık 2020 sayısında yayımlanan “Türkiye ve Yunanistan birlikte yaşayabilir ve yaşamalıdır da” başlıklı mektupta Türkiye’yi “bölgedeki tansiyonu yükselten ülke” olarak suçlayan Yunan iş insanları, ABD yönetiminden bir dizi talepte bulundu.

 

Türkiye’nin Ayasofya’ya tekrar cami statüsü kazandırması ve Ege ile Akdeniz’de uluslararası hukuktan doğan haklarını savunmasının yanı sıra Suriye, Libya, Irak ve Dağlık Karabağ’da bölgenin istikrarını sağlamaya yönelik adımlarının özellikle İsrail ve Mısır gibi ülkeleri rahatsız ettiğinin hatırlatıldığı ilanda, ABD’den şu üç talepte bulunuldu:

• ABD, Türkiye’nin bölgedeki tansiyonu yükselten adımlarına karşı mümkün olan tüm adımları atmalıdır.

 

• ABD, Türkiye’ye karşı Yunanistan’ın pozisyonunu desteklemelidir.

• Türkiye ve Yunanistan birlikte yaşayabilir ve yaşamalıdır da. İki ülke halkları, daha barışçıl bir ekonomik ve kültürel geleceği hak ediyor.

Tam sayfa çıkılan ilanın altında Yunan kökenli milyarderler John A. Catsimatidis, Andrew Liveris, Dennis Mehiel, Michael Psaros ve George Stamas imzası bulunuyor.

Savaş uçakları alacaklar
Yunanistan'ın 2021 savunma bütçesinin 2,5 milyar Euro’ya çıkartılmasını öngören bütçe tasarısı salı günü parlamentodan geçti. 

Atina, Rafale tipi 18 Fransız savaş uçağının yanı sıra dört yeni fırkateyn, mühimmat ve çeşitli askeri teçhizat satın almayı planlıyor.

 

Yunanistan'da Türkiye düşmanlığı
Yunanistan Parlamentosu'nda her geçen Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tepki çeken açıklamalar yapılıyor.

Son olarak vekillere seslenen bir Yunan milltvekili, Erdoğan'ın Yunan parlamentosunda 4 vekili olduğunu ve bunların Atina'ya ihanet ettiğini Türkçe açıklamalarla söylemesi büyük dalga konusu olmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
O ülkede dolar 4 katına çıktı

O ülkede dolar 4 katına çıktı