05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Yunanistan Türklerin kurduğu DEB Partisinin kapatılması talebinde bulundu!

Yunanistan Türklerin kurduğu DEB Partisinin kapatılması talebinde bulundu!

Yunanistan'da Batı Trakya Türk Azınlığının kurduğu Dostluk Eşitlik Barış Partisinin denetlenmesi ve yasal faaliyetinin durdurulması talebiyle Danıştay ve Yargıtay'a başvurulduğu açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan Türklerin kurduğu DEB Partisinin kapatılması talebinde bulundu!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yunanistan'da Batı Trakya Türk Azınlığının kurduğu Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, partisinin denetlenmesi ve yasal faaliyetlerinin durdurulması talepleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Asafoğlu, bazı kişilerin, partililerin kendilerini Türk olarak ifade etmesini gerekçe göstererek Danıştay ve Yargıtay'a başvurduğunu ve bu durumu endişe verici bulduklarını belirtti.

Asafoğlu, Endişe Verici Başvurular Hakkında Bilgi Almak İçin Harekete Geçti

DEB Partisi Başkanı Asafoğlu, iddialara ilişkin dosyalar hakkında bilgi almak üzere başkent Atina'da Danıştay ve Yargıtay'a başvurduklarını dile getirerek, DEB Partisi aleyhinde yapılan başvuruları endişe verici bulduklarını ifade etti.

DEB Partisi, AP Seçimlerinde Başarı Elde Ettiğini Vurguladı

Çiğdem Asafoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine parti olarak 3 kez katıldıklarını ve her seçimde Rodop ve İskeçe illerinde birinci parti olduklarını belirtti. Asafoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığının siyasi temsilcisi olduklarını vurgulayarak, Türk azınlığının haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

DEB Partisi, Batı Trakya Türklerinin Haklarını Savunmaya Devam Edecek

DEB Partisi Başkanı Asafoğlu, Batı Trakya Türklerinin inkar edilen kimliğini savunmaya devam edeceklerini belirterek, AB üyesi bir ülkede böylesi bir talebin üzücü olduğunu dile getirdi. Parti olarak Türk azınlığının haklarını ve kimliğini koruma konusunda kararlı olduklarını söyledi.

DEB, AP Seçimlerinde Başı Çekiyor Ancak Milletvekili Gönderemiyor

DEB, 2014 ve 2019 AP seçimlerinde Batı Trakya'daki iki ilde birinci çıkmasına rağmen ülke genelinde uygulanan yüzde 3 seçim barajını aşamadığı için milletvekili gönderememişti. Batı Trakya Türklerinin hakları için mücadele eden DEB, seçim barajının kaldırılmasını talep ediyor.

Dr. Sadık Ahmet'in Seçilmesini Engellemek İçin Yüzde 3 Seçim Barajı Getirildi

Yunanistan'da Batı Trakya Türklerinin haklarını savunan Dr. Sadık Ahmet, 1989'da yüksek oy alarak bağımsız milletvekili seçilmişti. Ancak Ahmet'in seçilmesini engellemek amacıyla yüzde 3 seçim barajı getirilmişti. Bu durum, Batı Trakya Türklerinin siyasi temsilini engelleyen bir faktör olmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray, Zaniolo'yu Atalanta'ya kiraladı

Galatasaray, Zaniolo'yu Atalanta'ya kiraladı