18 Ocak 2025
weather
4°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Yunanistan'da hayat durdu: Haber bültenleri yayınlanmadı!

Yunanistan'da hayat durdu: Haber bültenleri yayınlanmadı!

Yunanistan’da, hükumetin sosyal güvenlik yasasıyla ilgili hazırladığı yasa tasarısına itiraz eden kamu çalışanları 24 saatlik greve gitti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan'da hayat durdu: Haber bültenleri yayınlanmadı!

Yunanistan'da kamu çalışanları, hükümet tarafından sosyal güvenlik yasasına ilişkin hazırlanan yasa tasarısını protesto etti.

Grev, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), Atina İşçi Merkezi (EKA) ve Mücadeleci İşçi Cephesi'nin (PAME) çağrısı üzerine saat 06.00 sularında başladı. Gazeteciler, yerel yönetim çalışanları, demir yolları ve liman işçileri ve devlet hastaneleri çalışanları greve katıldı.

Haber siteleri sayfalarını yenileyemedi 

Grev boyunca devlet dairelerinde ve bazı belediyelerde verilen hizmetlerde sıkıntı yaşandı. Haber ağırlıklı internet sitelerinin, belirli saatler arasında sayfalarını yenileyemediği görüldü. Aynı zamanda, özel ve devlet televizyon kanallarında haber bültenleri yayınlanmadı.

Ulaşımda aksaklık yaşandı

Şehirlerarası tren seferleri grev nedeniyle iptal edilirken, anakara ile adalar arasında sefer düzenleyen bazı gemiler limanlarda bağlı kaldı.

Toplu taşıma sektörü çalışanları, günün belirli saatlerinde iş durdurma eylemleri ile grevi desteklediler. Bu nedenle başkent Atina’da trafik olumsuz yönde etkilendi. 

Parlamentonun bulunduğu meydana kadar yürüdüler

Grev kapsamında başta Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), Mücadeleci İşçi Cephesi (PAME) ve Atina İşçi Merkezi (EKA) olmak üzere çeşitli işçi sendikaları, Atina'da protestolar gerçekleştirdi. Şehir merkezindeki Klaftmonos ve Omonia meydanlarında düzenlenen protestoların ardından, göstericiler parlamentonun da yer aldığı Sintagma Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı. 

Yasa tasarısının içeriği ne?

Yunanistan'da, hükumet tarafından hazırlanan "Sigorta reformu ve Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumunun Dijital Dönüşümü" tasarısı, dün onaylanmak üzere parlamentoya getirildi.

Söz konusu tasarıda, sigorta primlerinin artırılması ve emekli maaşlarının enflasyona göre düzenlenmesini kapsayan maddeler yer alıyor.

Memur ve işçiler, mali kriz yaşandığı dönemlerde referandumlar dâhilinde sosyal sigorta kurumlarına getirilen sınırlamaların ortadan kaldırılmasını, tüm emekli sandıklarının devlet güvencesine alınmasını talep ediyor.

Öte yandan, memur ve işçiler bayramlarda emeklilere ve çalışanlara senede iki maaş ikramiye uygulamasının geri getirilmesini istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afganistan'da seçim sonuçları belli oldu

Afganistan'da seçim sonuçları belli oldu