16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Yunanistan'da orman yangını: 3 hastane tahliye edildi

Yunanistan'da orman yangını: 3 hastane tahliye edildi

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava'da başlayan ve şiddetli rüzgar nedeniyle Attiki'nin çeşitli bölgelerine yayılan yangın nedeniyle Penteli'deki Amalia Fleming Hastanesi'nin de tahliye edildiği bildirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan'da orman yangını: 3 hastane tahliye edildi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da Kontrol Altına Alınamayan Yangınlar

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Atina'nın kuzey kesimlerinde çıkan yangınlar, yüzlerce itfaiyecinin müdahalesine rağmen hala kontrol altına alınamadı. Bu durum nedeniyle birçok yerleşim yeri tahliye edildi.

Hastaneler Tahliye Edildi

Sabah saatlerinde Penteli Çocuk Hastanesi ve 414. Askeri Hastanesi tahliye edildikten sonra Amalia Felming Hastanesi de boşaltıldı. Yangının şiddeti nedeniyle hastanelerin tahliye edilmesi kaçınılmaz hale geldi.

Olağanüstü Hava Koşulları

Yunanistan'da 1960'tan beri kaydedilen en sıcak haziran ve temmuz aylarının yaşanması, yangınların hızla yayılmasına neden oldu. Şiddetli rüzgarlar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırarak birçok evin küle dönüşmesine sebep oldu.

Yetkililerin Açıklamaları

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, yangınla mücadele ederken zorlu koşullarla karşı karşıya olduklarını belirterek durumu "olağanüstü tehlikeli" olarak nitelendirdi.

İtfaiye Teşkilatının Çağrısı

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis, vatandaşlara tahliye kararlarına uymaları çağrısında bulunarak itfaiye ekiplerinin kurtarma operasyonları sırasında risk altında olduklarını vurguladı.

Yaralılar ve Uyarılar

Şu ana kadar 2 itfaiyeci ve 13 vatandaşın yaralandığı bildirilirken, Atina Tabipler Birliği, kronik rahatsızlıkları olan bireyler ile yaşlı, hamile, çocuk ve kalp solunum problemleri yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Uluslararası Yardım Yolda

Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması kapsamında Fransa, İtalya ve Çekya'dan ekiplerin yangın söndürme çalışmalarına destek olmak üzere Yunanistan'a gönderileceği belirtildi.

Yangınla Mücadele Devam Ediyor

Yangına müdahale eden 500'den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, gönüllüler, yangın söndürme uçakları ve helikopterlerle çalışmalar sürerken, çok sayıda ev zarar görmüş durumda. Polis ve itfaiye ekipleri, uyarıları dikkate almayanları tahliye etmeye devam ediyor.

Önlemler ve Acı Bilanço

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, hava koşullarının perşembe gününe kadar yangın riskini artıracağı konusunda uyarırken, Yunanistan'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında en az 28 kişinin hayatını kaybettiği ve 20'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale'de eğitim uçağı acil iniş yaptı

Çanakkale'de eğitim uçağı acil iniş yaptı