Türkgün Dünya Zelenskiy: Kursk'ta savaşan Kuzey Koreli askerler Ukrayna ordusuna karşı kaçıyor

Zelenskiy: Kursk'ta savaşan Kuzey Koreli askerler Ukrayna ordusuna karşı kaçıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Kursk bölgesinde Ukrayna ordusuna karşı savaşan Kuzey Koreli askerlerin cepheden kaçmaya başladığını belirtti.

KAYNAK: AA

Ukrayna Başkanı Zelenskiy, ordusunun 6 ay önce Rusya'nın Kursk bölgesine saldırı düzenlediğini açıkladı. Bu saldırının, ileride yapılacak muhtemel müzakereler için büyük önem taşıdığını belirtti.

“Operasyon Diplomatik Anlaşmalar İçin Önemli”

Zelenskiy, yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonun savaşı sonlandırmaya yönelik diplomatik anlaşmalarda belirleyici olacağını ifade etti. Rusya'nın Ukrayna'ya Kursk yönünde getireceği şartların bu operasyonla şekilleneceğini vurguladı.

“Rus Ordusunun Geri Alma İhtimali Yok”

Ukrayna lideri, Rus ordusunun ilerleyen dönemlerde Ukrayna'nın kontrolündeki yerleşim yerlerini geri alma ihtimalinin olmadığını savundu. Ayrıca Kuzey Koreli askerlerin durumuna da değinerek, onların cepheden kaçtığını belirtti.

“Putin Belarus Üzerinden Provokasyon Yapabilir”

Zelenskiy, Putin'in savaşı sürdürmek istediğini ve bu amaçla Belarus üzerinden Polonya veya Baltık ülkelerine provokasyon girişiminde bulunabileceğini öne sürdü. Belarus'a kuvvet konuşlandırarak bölgeyi bir savaşın içine çekebileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İşgalci İsrail'den Gazze için sürgün planı: İki ülkeyle görüşmeler sürüyor

İşgalci İsrail'den Gazze için sürgün planı: İki ülkeyle görüşmeler sürüyor

İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin sürgün edilmesine yönelik planın hâlâ gündemde olduğunu ve bu konuda iki ülkeyle ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini açıkladı.

KAYNAK: AA

İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri sürgün planının hâlâ masada olduğunu, bu bağlamda iki ülkeyle "ileri düzeyde görüşmeler" yürüttüklerini söyledi.

İsrail devlet televizyonu KAN'a konuşan Cohen, ABD Başkanı Donald Trump tarafından önerilen Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin sürülmesi planının hâlen daha masada olduğunu belirtti.

Söz konusu planı hayata geçirmek için "sahada çaba sarf ettiklerini" aktaran Cohen, isim belirtmeden bu konuda "iki ülkeyle ileri düzeyde görüşmelerin" sürdüğünü açıkladı.

"Gönüllü göç" olarak tanımladığı Filistinlilerin sürgün planının Gazze Şeridi'ndeki mevcut durumun dayattığı "gerçekçi bir zorunluluk haline geldiğini" iddia eden Cohen, "Gazze Şeridi'nin önümüzdeki yıllarda yeniden inşası için ufukta ciddi bir süreç görmediğini" de sözlerine ekledi.

TRUMP'IN, GAZZE'Yİ "DEVRALMA" VE FİLİSTİNLİLERİ ZORLA YERİNDEN ETME PLANI

ABD Başkanı Donald Trump, 4 Şubat'ta Beyaz Saray'da kabul ettiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD'nin Gazze Şeridi'ni "devralacağını" ve buraya "sahip olacağını" söylemişti.

Gazze'nin artık tamamen bir yıkım alanı olduğunu kaydeden Trump, buradaki Filistinlilerin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere komşu ülkelerde inşa edilecek yeni yerleşim yerlerine gitmelerinin çok daha iyi olacağını savunmuştu.

Trump, Filistinlilerin Gazze'den ayrılmaktan başka seçeneklerinin olmadığını da iddia etmişti.

Öte yandan Trump, mart ayında Filistinlilerin Gazze'den zorla göç ettirilmesi planı hakkında daha önceki açıklamalarının aksine "Kimse, Filistinlileri (Gazze'den) sınır dışı etmiyor." ifadesini kullanmıştı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başlamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *