20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim 2020 YKS tercihleri 6 Ağustos'ta başlıyor

2020 YKS tercihleri 6 Ağustos'ta başlıyor

27 Temmuz Pazartesi sabahı 2020 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar gözlerini tercihlerin yapılacağı tarihe çevirdi. Geçtiğimiz hafta ön bilgilendirme amaçlı yayınlanan tercih kılavuzunun ÖSYM tarafından güncellenmesi beklenirken, tercihlerin YÖK Atlas YKS tercih robotu yardımıyla yapılacağı da duyuruldu. Peki, YÖK Atlas YKS tercih robotu nasıl kullanılır? 2020 YKS tercihleri ne zaman? İşte merak edilen tüm detaylar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2020 YKS tercihleri 6 Ağustos'ta başlıyor

2020 YKS sonuçları önceden belirlenen tarihten bir gün önce açıklandı. ÖSYM’nin resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, tercihler 27 Temmuz Pazartesi saat 07.30 itibariyle erişime açıldı. Adayları şimdi üniversite yolunda son bir dönemeç olan tercih işlemi bekliyor. http://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak olan tercih işlemleri için kılavuzun yayımlanması heyecanla beklenirken diğer yandan YÖK Atlas YKS tercih robotunun nasıl kullanılacağı da merak konusu oldu. Haberimizde, YÖK Atlas YKS tercih robotu ekranı ve 2020 YKS tercihlerine dair ayrıntıları bir araya getirdik…

2020 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, 2020 YKS tercihleri 6 Ağustos ile 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN'ÜN 'YKS' AÇIKLAMASI

Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu bugün yayımlayacağız. 2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır.

Adaylarımız tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr'den yapacaklardır. Adaylarımıza hayırlı olmasını dilerim."

YÖK ATLAS NEDİR? 

YKS'ye hazırlık aşamasından başlayarak, adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini desteklemek amacıyla geliştirilen ve adaylara adeta rehber öğretmenlik yapan sistem YÖK Atlas ile yurt içi ve dışındaki lisans ve önlisans programı incelenebiliyor.

YÖK ATLAS NASIL KULLANILIR?

YÖK tarafından yayımlanan Atlas tercih robotu, öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşımda kolaylık sağlıyor. Üniversite tercihi yapacak olan adaylar, YÖK Atlas sayfasına girerek önlerine çıkan “Puan Türü Seçin” alanını doldurmalarının ardından son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, üniversite türüne, şehre, öğretim türüne, burs oranlarına göre arama yapabilir. 

YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Yıldız: Cumhur İttifakı, sosyal medya bataklığını ıslah edecek

MHP'li Yıldız: Cumhur İttifakı, sosyal medya bataklığını ıslah edecek