20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim AYT'de sorulan Ali Bey hangi romanın kahramanıdır? sorusunun cevabı nedir? İntibah romanının konusu

AYT'de sorulan Ali Bey hangi romanın kahramanıdır? sorusunun cevabı nedir? İntibah romanının konusu

YKS-AYT'de sorulan Ali Bey hangi romanın kahramanıdır? sorusunun cevabı belli oldu. AYT sınavında bugün adaylar ter döktü. AYT sınavının ardından bazı sorular merak edilmeye başlandı. Ali Bey hangi romanda kahraman olarak geçiyor? Bu sorunun cevabı "İntibah" romanı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AYT'de sorulan Ali Bey hangi romanın kahramanıdır? sorusunun cevabı nedir? İntibah romanının konusu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dün ve bugünkü sınavlarla tamamlandı. Bugün ikinci oturum olan AYT sınavında adayların karşsına Ali Bey hangi romanın kahramanıdır? sorusu çıktı. Sınav sonunda adaylar bu soruya cevap aramaya başladılar. Ali Bey ve kahramanı olduğu İntibah romanı konusu haberimizde. 

ALİ BEY KARAKTERİ HANGİ ROMANIN KAHRAMANIDIR?

Bugün AYT sınavında sorulan Ali Bey karakteri hangi romanın kahramanıdır? sorusunun cevabı merak edildi. Ali Bey, Namık Kemal’in yazdığı İntibah isimli romanın kahramanıdır.

ali bey roman

İNTİBAH ROMANININ KONUSU NEDİR?

İntibah romanında Ali Bey'in Mahpeyker adlı bir kadına aşık olması ve sonrasında hem ailesiyle hem de yakın çevresiyle yaşadığı sorunlar anlatılır. 136 sayfadan oluşan kitap, Türk edebiyatının ilk edebi romanı kabul edilir.

İNTİBAH KISACA ÖZETİ VE ROMAN KAHRAMANLARI

İntibah Romanın ilk 10 sayfasında İstanbul'un güzide semtlerinden biri olan Çamlıca detaylı olarak tasvir edilir. Birçok edebiyat eleştirmenine göre romanın bu kısımlarında Fransız romanlarının etkisi bariz bir şekilde görülür. Romanın giriş kısmından sonra sırasıyla Ali Bey ve annesi Fatma Hanım tanıtılır.

Ali Bey arkadaşları aracılığıyla Mahpeyker adında bir kadınla tanışır. Hem annesinin hem de yakın çevresinin uyarılarına rağmen Ali Bey'in Mahpeyker'e olan ilgisi her geçen gün biraz daha artar. Bir süre sonra gizlice sevgilisini takip eden Ali Bey, Mahpeyker'in kendisini Abdullah Efendi ile aldattığını öğrenir.

Bunun üzerine çift bir süre görüşmez. Bu zaman zarfında Ali Bey ile cariyesi Dilaşup yakınlaşır. Buna engel olmak isteyen Mahpeyker, Dilaşup'a iftira atar. Ali Bey cariyesini önce döver sonra esir pazarında satar.

Romanın düğüm bölümünde ise Ali Bey'in ceketini giyen Dilaşup bıçaklanarak öldürülür. Cariyesinin intikamını almak isteyen Ali Bey, Mahpeyker'i öldürür.

İNTİBAH ROMANININ ÖZELLİKLERİ

İşte İntibah romanının bilinmeyenleri: 

1- Namık Kemal'in 1873 yılında yazmaya başladığı İntibah romanını 1876 yılında tamamlamıştır. Romanın ilk adı Son Pişmanlık olsa da daha sonra yayıncı tarafından ismi değiştirilmiş ve İntibah olmuştur.

2- Roman ilk kez 1944 yılında Latin harfleriyle yayımlanmıştır.

3- İntibah romanının diğer romanlardan en büyük farklarından biri, her bölümünün bir beyit ile başlamasıdır. Namık Kemal romanında başta Nedim ve Şeyh Galip olmak üzere birçok Divan şairinden alıntı yapmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdemli'de “Yörük Kadınlara Hamur Yoğurma Makinası”

Erdemli'de “Yörük Kadınlara Hamur Yoğurma Makinası”