19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim İŞKUR ve TÜRKONFED'den genç istihdamına katkı: Veriyle Gelecek Projesi

İŞKUR ve TÜRKONFED'den genç istihdamına katkı: Veriyle Gelecek Projesi

TÜRKONFED'in, TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yürüttüğü "Veriyle Gelecek" projesi kapsamında 80 genç, MEB/üniversite çapında veri bilimi sertifikası aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İŞKUR ve TÜRKONFED'den genç istihdamına katkı: Veriyle Gelecek Projesi
KAYNAK: Haber Merkezi

TÜRKONFED'in, TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve İŞKUR iş birliğiyle oluşturulan "Veriyle Gelecek" projesi kapsamında 80 genç, 120 saatlik veri bilimi eğitimini başarıyla tamamlayarak MEB/üniversite sertifikalarını aldı. Eğitim süreci başarılı olan 20 genç, işbaşı eğitimine katılmaya hak kazanırken, üç ürünlerin doğrudan işe alınması sağlanır. Proje, NEET gruplarının gençlerin veri bilim alanında kazanmalarını ve teknolojik olarak istihdam edilmelerini hedefliyor. Katılımcılar ayrıca dijital kariyer fuarlarına katılarak iş fırsatlarını elde etti.

Yüzyüze veri bilimi eğitim programı düzenlendi 

Proje kapsamında, NEET olarak nitelendirilen, eğitimde, istihdamda veya mesleki eğitimde olmayan 15-29 yaş arasındaki 80 genç, dört grup halinde gerçekleşen yüzyüze veri bilimi eğitim programında 120 saat boyunca eğitimlere katıldı. Çevrimiçi girişimcilik programı ve uzun vadeli istihdam edilebilirlik becerileri eğitimleriyle gençlerin vizyon değişimi sağlanarak; istihdamda kalıcı olmaları, iş dünyasında güçlenmeleri planlandı. 

Katılımcılar, MEB/üniversite onaylı sertifikaların sahibi oldu

MEB/üniversite onaylı sertifikaların sahibi olan katılımcılardan mesleki eğitimde başarılı olan 20 kişi işbaşı eğitimlerine hak kazandı. Üç kişi direkt işe başlarken, kalan 17 kişi çeşitli şirketlerde üç haftalık işbaşı eğitimlerine katıldı. Katılımcılardan üçünün de işbaşı eğitimlerini aldıkları firmalarda tam zamanlı olarak işe girişleri yapıldı. Diğer katılımcılar İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından desteklenerek kariyer koçları tarafından Kişisel Aksiyon Planları (IAP) hazırlandı. Gençler, Kişisel Aksiyon Planlarına göre iş görüşmelerine, iş kulüplerine, seminerlere, istihdam fuarlarına ve kariyer günlerine katıldı.

Proje kapsamında Dijital Kariyer Fuarı düzenlendi

Proje kapsamında 66 firmanın ve NEET’lerin katılımıyla Dijital Kariyer Fuarı düzenlendi, NEET’ler burada startup kurucuları, üst düzey yöneticiler ve gözde şirketlerin İK uzmanlarıyla buluşma fırsatı yakaladı. Dokuz adet online webinar/seminerler gerçekleştirilerek NEET’ler alanlarıyla ilgili farklı konularda bilgi sahibi olup, iş dünyasına katılımları için yönlendirilme fırsatı elde ettiler. Ayrıca konuşmacılardan ilham alarak, onların iş deneyimlerinden faydalandılar.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lübnan'daki patlamaların ardından İsrailli güvenlik yetkililerinin "acil toplantıya" çağrıldığı bildirildi

Lübnan'daki patlamaların ardından İsrailli güvenlik yetkililerinin "acil toplantıya" çağrıldığı bildirildi