08 Ekim 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Eğitim KYK burs ve kredi başvuru ekranı 2024: KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvuru ekranı 2024: KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Bu imkanlardan faydalanmak isteyen öğrenciler KYK burs başvurusu nasıl yapılır? sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KYK burs ve kredi başvuru ekranı 2024: KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sosyal medya hesabından burs başvurularının başladığını duyurdu. Bu dönem için alınacak başvurular hakkında detayları kaçırmak istemeyenler KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman sona erecek? sorularına yanıt arıyor.

KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

 KYK burs başvuruları, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle birlikte giren adaylar başvurularını platform üzerinden tamamlayacak.

KYK burs ve kredi başvuru ekranı için tıklayınız

ÖĞRENCİ BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Öğrencinin başarısız olması, öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alması durumunda burs ödemeleri kesilmektedir. Benzer şekilde öğretim kurumunun kapatılması, bakanlığa ait yurtlardan çıkarılma cezası alması, kesin hükümle mahkum olması ve hesaba aktarılan bursun altı ay içerisinde çekilmemesi gibi durumlarda burs kesilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KYK burs ve kredi başvuruları başladı

KYK burs ve kredi başvuruları başladı