08 Ekim 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Eğitim KYK burs ve kredi başvuruları başladı

KYK burs ve kredi başvuruları başladı

2024-2025 burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden başladı. Başvurular, 13 Ekim'e kadar yapılabilecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KYK burs ve kredi başvuruları başladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Gençlere maddi destek sunmak amacıyla yapılan başvurular, e-Devlet üzerinden 13 Ekim Pazar günü saat 23.59'a kadar kabul edilecek.

Kimler Başvurabilir?

İlk kez bir yükseköğretim programına yerleşen öğrenciler, ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

e-Devlet Bilgileri Kontrol Edilmeli

Başvurular, e-Devlet’teki öğrenim bilgilerine göre alınacağından, öğrencilerin okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor. Hatalı bilgiler, üniversitenin öğrenci işleri birimi tarafından düzeltilebilecek.

Bilgiler Teyit Edilecek

Başvuru sırasında beyan edilen ekonomik, sosyal ve başarı durumları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilgili kurumlar aracılığıyla doğrulanacak. Uygun olan öğrenciler burs veya kredi hakkı kazanacak.

Özel Durumlu Öğrenciler İçin Ekstra Belge Gerekmiyor

Şehit/gazi çocukları, engelli öğrenciler ve diğer özel durumu olan başvuru sahipleri, özel durumlarını beyan ederken ekstra belge göndermeye gerek duymayacak. Bu bilgilerin doğruluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecek.

Başvuru Sorunları İçin Destek Hattı

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren "ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK" hatlarından yardım alabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kar beyazı çorapların sırrı çözüldü!

Kar beyazı çorapların sırrı çözüldü!