Türkgün Eğitim MEB'in "Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı" için başvurular başladı

MEB'in "Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı" için başvurular başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20-22 Mayıs'ta düzenlenecek "Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı" için başvurular başladı.

MUHABİR: Burcu Öner

Bakanlıktan gelen duyurulara göre, bu yılki konferansın odağı "Milli Kültür ve Değerler Edinimi Eylem Araştırması" olacak ve Ankara'da düzenlenecek.

Kimler Katılacak? Eğitimciler Bir Araya Geliyor!

Onursal Başkanlığını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yürüteceği bu önemli etkinlikte, Türkçe ve dil eğitimi perspektifinden değerler edinimi ele alınacak. Eğitim yöneticileri, öğretmenler ve akademisyenler, çeşitli bakış açılarını tartışmak üzere bir araya gelecek ve bu sayede konunun derinlemesine incelenmesi sağlanacak.

Başarılı Örnekler Paylaşılacak mı?

Türk Dil Kurumu işbirliğiyle gerçekleştirilecek bu konferansta, sahada uygulanan başarılı örnekler üzerinden elde edilen veriler ve sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak. Ayrıca, sözlü sunumlar ve poster gösterimleri yanı sıra, uzman isimlerin katılımıyla paneller ve atölye çalışmaları da yapılacak.

İyi Uygulamalar Nasıl Seçilecek?

Konferansa, Bakanlığın farklı kollarında görev yapan öğretmenler, yöneticiler ve akademisyenler, gerçekleştirdikleri iyi uygulamalarla katılım gösterebilecek. Başvurular, Konferans Bilim ve Değerlendirme ile Düzenleme Kurulları tarafından iki aşamalı bir inceleme sürecine tabi tutulacak ve en iyi uygulamalar belirlenecek.

Konferans sonunda, sunulan bildiriler ve posterler, özet kitapta ayrıca yayımlanacak ve bildiriler, bağımsız bir kitap olarak basılacaktır.

Türkiye'deki dil eğitimi alanındaki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, son yıllarda düzenlediği konferanslarla öğretmenlerin ve akademisyenlerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyor. Peki, bu konferanslar gerçekten ne kadar etkili oldu?

Geçmişten Günümüze Konferansların Rolü Nedir?

2022 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen "Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı", bu sürecin başlangıcını simgeliyor. Bu organizasyon, Türkçenin öğretiminde etkili yöntemlerin geliştirilmesine ışık tutarken, sonraki yıllarda yapılan konferanslar ile de daha fazla katılımcı ve paydaş bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl Ankara'da düzenlenen konferansa yaklaşık 1400 kişi katıldı; toplamda 93 bildiri ve 38 poster sunumu gerçekleştirildi. Özellikle bu tür etkinlikler, katılımcılara farklı bakış açıları kazandırmakta önemli bir öneme sahip.

Bu Yılın Konferansında Neler Bekleniyor?

Bu yıl düzenlenen konferans, dil eğitimi alanında yenilikçi yaklaşımların paylaşılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacını taşıyor. Öğretmenler, yöneticiler ve akademisyenlerin katılımı için son başvuru tarihi ise 14 Mart. İlgilenenler için başvuru işlemleri, "https://dilegitimindeiyiuygulamalar.meb.gov.tr" adresinden yapılabiliyor. Böylece, eğitim camiası için önemli bir fırsat daha ortaya çıkmış oluyor. Sizin bu konferansta yer almayı düşünceniz nasıl?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya BM, ABD'nin Suriye yaptırımlarını kaldırmasından memnun

BM, ABD'nin Suriye yaptırımlarını kaldırmasından memnun

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, Trump’ın Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılması açıklamasını olumlu değerlendirerek, bunun temel hizmetlerin sağlanması ve ekonominin canlanması için kritik olduğunu belirtti. Yaptırımların kaldırılması, Suriye'nin yeniden inşasında önemli bir adım olarak vurgulandı.

KAYNAK: AA

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Pedersen, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Trump'ın, Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını belirten Pedersen, bunun bu alandaki anlamlı eylem için sürekli olarak yaptığı çağrıyla uyumlu olduğunu kaydetti.

Pedersen, yaptırımların kaldırılmasına ilişkin, "Bu, sağlık ve eğitim dahil temel hizmetlerin sunulmasını sağlamak, Suriye ekonomisini canlandırmak, bölgeden anlamlı desteği açığa çıkarmak, birçok Suriyelinin ülkelerini yeniden inşa etmek ve ulusal bir çabaya aktif olarak katkıda bulunmasını sağlamak için hayati önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'da resmi ziyaretlerde bulunan Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerini anımsatarak Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldıracaklarını duyurmuştu.

ABD'nin Suriye'ye uyguladığı yaptırımların kaldırılması yönünde talimat vereceğini ve bunun Suriye için yeni bir başlangıç imkanı olacağını ifade etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *