19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim Milli Eğitim Bakanı: Her öğrenciye aylık 3GB ücretsiz internet geliyor

Milli Eğitim Bakanı: Her öğrenciye aylık 3GB ücretsiz internet geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA’nın kullanımı için öğrencilere bir kolaylık sağlandığının altını çizen Bakan Selçuk, tüm operatörlerde 3GB ücretsiz erişim imkanı sunulduğunu açıkladı. Selçuk, "Her öğrencimize, bütün operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz erişim imkanı var. Türkiye'nin her yerinden; telefon çeksin yeter... Bu anlamda bir erişme ve ulaşma imkanı var. Bunu pilot çalışmalarda denedik" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli Eğitim Bakanı: Her öğrenciye aylık 3GB ücretsiz internet geliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her öğrenciye, bütün operatörlerden aylık 3GB ücretsiz internet imkanı sunulacağını duyurdu. Projeyi pilot çalışmalarda denediklerini ifade eden Selçuk, Türkiye’de tüm öğrencilerin bu hizmetten yararlanabileceğini belirtti.

Selçuk şöyle konuştu: “Her öğrencimize tüm operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz erişim imkanı sunuldu. Türkiye’nin neresinde olursa olsun öğrencilerimizin telefonu çeksin yeter, bu eğitimlere ulaşabilecekler. Kısa süre önce öğrencilerimizin sırasına çıkarma yapıştırdık. İşin özeti ‘Eğitimde fırsat adaleti.' Benim fırsatım yok, öğretmenim yok, mekanım yok diye bir şey yok. İsteyen her öğrencinin eğitime ulaşmasıyla ilgili alt yapıyı kurduk. Benim hayallerimden biriydi. Bu hayalime ulaşmak benim için çok önemli."

Program kapsamında yenilenen EBA, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ile velilerin kullanımına açıldı. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan platform, hem öğretmen hem de öğrenciler için özelleştirilmiş öğrenme ortamı sunuyor. Kişisel gelişimine yönelik önemli kaynakların bulunduğu EBA, güvenilir ve kontrollü ortamlarda tartışma, paylaşma ve anket gibi etkileşim yöntemleri ile iletişim kurulmasına imkan tanıyor.

Zaman ve mekanın artık ‘her yerde ve her zaman’ şeklinde genişlemesi gereken bir konu olduğunu söyleyen Selçuk, “Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sadece sınıfta bir şeyler yapmasına gerek yok. Kitaplarında bir şey ararken, hatta mesela, ‘Ben karbon döngüsüyle ilgili kısmı karekod ile cep telefonunda görmek istiyorum, incelemek istiyorum, videoyu izlemek istiyorum’ dediğinde kitabın her sayfasında neyle ilgiliyse karekod ile erişim sağlanması sağlanacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SARS’ı geçti: Ölenlerin sayısı 910 oldu

SARS’ı geçti: Ölenlerin sayısı 910 oldu