06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS adaylarına, 81 ilde "tercih danışmanlığı" hizmeti

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS adaylarına, 81 ilde "tercih danışmanlığı" hizmeti

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde lise adaylarına yönelik olarak başlattığı "tercih danışmanlığı" hizmeti vermeye devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS adaylarına, 81 ilde "tercih danışmanlığı" hizmeti
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin liselere yerleşme sürecinde destek olmak amacıyla 81 il ve ilçe merkezlerinde "tercih danışmanlığı" hizmetini başlattı. Ortaokullarda 19 bin 162, halk eğitimi ve rehberlik araştırma merkezlerinde bin 446 birimle hizmet veren bakanlık, öğrencilerin doğru tercihler yapmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Öğrencilerin Mutluluğu Tercih Danışmanlığında Ön Planda

Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Vahit Karaduman, tercih süreçlerinde öğrencilere saygı duyulması gerektiğini belirtti. Karaduman, tercih danışmanlığının amacının öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendilerine uygun bir lise seçmelerini sağlamak olduğunu vurguladı. Öğrencilerin mutluluğunun, başarısının ve gelişimlerinin ön planda tutulması gerektiğini ifade etti.

Vahit Karaduman, LGS sınavında kötü puan alan öğrencilerin de yerel tercih ekranı üzerinden tercih yapabileceklerini hatırlattı. Öğrencilerin istedikleri okul türünden en fazla 5 tercihte bulunabileceği bu ekranın, öğrencilerin ilgi ve isteklerine göre tercih yapmalarına olanak tanıdığını belirtti. Karaduman, öğrencilerin kendi başarılarına güvenmeleri gerektiğini vurgulayarak, mutlu olabilecekleri bir ortamı tercih etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Öğrenciler Tercih Döneminde Kendi Mutluluklarını Düşünmeli

Tercih döneminde olan öğrencilerin kendi mutluluklarını düşünmeleri gerektiğini söyleyen Eda Nur Zeytinci, sınav sonuçlarıyla ilgili endişelerini paylaştı. Ancak Zeytinci, lisede durumu düzeltebileceğine inandığını belirtirken, tercihlerinin kendisiyle ilgili olduğunu ve rehberlerin kendisine doğru yolu gösterdiğini ifade etti. Öğrencilerin kendi başarılarına güvenmeleri ve mutlu olabilecekleri bir liseyi hedeflemeleri önemle vurgulanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türksat 6A Uydusu fırlatma sürecinde son aşamaya geldi

Türksat 6A Uydusu fırlatma sürecinde son aşamaya geldi