Türkgün Eğitim Ulusal Staj Programı'na başvurular 13 Mart'a kadar yapılabilecek

Ulusal Staj Programı'na başvurular 13 Mart'a kadar yapılabilecek

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen Ulusal Staj Programı, deprem felaketi nedeniyle yeni başvurulara ve şehir tercihi güncellemelerine açıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, başvuruda bulunamayan veya son başvuru tarihini kaçıran gençler yeni başvuru yapabilecek. Başvurusunu tamamlayan adaylar ise il/ilçe tercihlerini 13 Mart'a kadar kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden seçebilecek.

Söz konusu duyuru, Ofisin sosyal medya hesabında da yer alırken, "#SeninİçinSeferbiriz!" etiketiyle yapılan paylaşımda, "Deprem felaketi nedeniyle Ulusal Staj Programı'nı yeni başvurulara ve şehir tercihi güncellemelerine açıyoruz." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Halkı sivil direnişe çağıran İran eski veliaht prensi Pehlevi, Netanyahu ile aynı sloganı kullanıyor

Halkı sivil direnişe çağıran İran eski veliaht prensi Pehlevi, Netanyahu ile aynı sloganı kullanıyor

İsrail İran'ın başkenti Tahran'a saldırı düzenledi. Saldırının ardından bölgede gerilim sürerken eski veliaht prensi Rıza Pehlevi, İran halkını İslam Cumhuriyeti’ne karşı sivil direnişe çağırarak, "Çözüm, sokak protestoları ve ülke çapında grevler yoluyla bu rejimi devirmektir." dedi. Öte yandan Rıza Pehlevi, 2 gün önce kızı Prenses İman Pehlevi'yi, Yahudi iş insanı Bradley Sherman ile evlendirdi.

KAYNAK: Haber Merkezi

İran'ın sürgündeki eski veliaht prensi Rıza Pehlevi, İsrail ile İran arasında tırmanan çatışmaların ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden yayımladığı bildiride, İran’ın dini lideri Ali Hamaney’i sert sözlerle eleştiren Pehlevi, "Bu savaş İran ile İran milleti arasında değil; İslam Cumhuriyeti ile Hamaney arasındadır" dedi.

İran silahlı kuvvetlerine ve güvenlik güçlerine çağrıda bulunan Pehlevi, “Bu rejim sizin hayatlarınıza ya da İran’ımıza değer vermiyor. Kendinizi onlardan ayırın ve halka katılın” şeklinde mesaj verdi. 

Pehlevi açıklamasında, İran halkını İslam Cumhuriyeti’ne karşı sivil direnişe çağırarak, "Çözüm, sokak protestoları ve ülke çapında grevler yoluyla bu rejimi devirmektir" ifadelerini kullandı.

İran halkının bu zorlu süreçte yalnız olmadığını vurgulayan Rıza Pehlevi, "Hepimiz bu mücadelede birlikteyiz ve kazanacağız" sözleriyle mesajını sonlandırdı.

Bölgede gerilim artarken, sosyal medya da 1979 yılına gönderme yapılarak dikkat çeken bir propaganda yürütülüyor. İmam Humeyni’nin o dönem Şah rejimini yıkarak uçakla Tahran’a dönüşünü simgeleyen karelere atıfla, bu kez eski İran Şahı'nın oğlunun İslam Cumhuriyeti’ni devirip Pehlevi hanedanını yeniden iktidara taşıyacağı yönünde mesajlar veriliyor. Paylaşımlarda, bu dönüşün tıpkı 1979'daki gibi sembolik ve tarihi olacağı vurgulanıyor. 

AYNI SLOGANI KULLANDILAR! 

İran'ın son şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin büyük oğlu Rıza Pehlevi'ye ait  X hesabındaki "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganı ise dikkat çekti. Bu ifadelerin aynısını İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'da söyledi. Netanyahu bugün yaptığı açıklamada, "Dahası yolda. Rejim, onu neyin vurduğunu veya neyin vuracağını anlamayacak bile. Daha önce hiç bu kadar zayıf olmamışlardı. Bu sizin ayağa kalkıp sesinizi duyurmanız için bir şans" diyerek, İran karşıtı protestolarda sıklıkla kullanılan "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganını dile getirdi.

İran Şahının Torunu Yahudi İş İnsanı İLE evlendi

İran’ın son şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin torunu Prenses İman Pehlevi, uzun süredir birlikte olduğu Amerikalı Yahudi iş insanı Bradley Sherman ile dünyaevine girdi. Çiftin resmi nikahı, geçtiğimiz günlerde New York’ta kıyıldı.

31 yaşındaki İman ve eşi Bradley Sherman, 8 Haziran’da Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen özel bir törenle evliliklerini kutladı. Törene, Pehlevi hanedanının üyeleri ve yakın çevresi katıldı. Paris’teki bu buluşma, İran kraliyet ailesinin genç çiftini kutsamak amacıyla gerçekleştirildi.

Prenses İman’ın evliliği, hem siyasi hem de kültürel açıdan dikkat çekici yorumlara neden olurken, sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *