20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim YKS 2021 tercih sonuçları ne açıklanacak? ÖSYM Başkanı'ndan açıklama geldi

YKS 2021 tercih sonuçları ne açıklanacak? ÖSYM Başkanı'ndan açıklama geldi

Milyonlarca öğrencinin girdiği YKS 2021'de tercih sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı. Sonuçları biran önce öğrenmek isteyen öğrenciler, YKS 2021 tercih sonuçları ne açıklanacak? diye merak ediyor.  Konuyla ilgili ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den bir açıklama geldi. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YKS 2021 tercih sonuçları ne açıklanacak? ÖSYM Başkanı'ndan açıklama geldi

Yüz binlerce genç, YKS 2021 tercih sonuçları ile ilgili son dakika gelişmlerini yakından takip ediliyor. ÖSYM'den gelecek habeleri sabırsızlıkla bekeleyen üniversite adayları, YKS tercih sonuçlarıın bugün açıklanıp açıklanmayacağını sorguluyor. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS tercih sonuçları için sonuçlar için 30 Ağustos haftasında açıklanacağını belirtmişti.

YKS 2021 TERCİH SONUÇLARI NE AÇIKLANACAK?

2021 YKS tercih sonuçları için heyecan dorukta. YKS tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Aygün'ün açıklamasına göre, YKS tercih sonuçları 30 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YKS) yerleştirme işlemlerinin henüz tamamlanmadığını açıkladı.

Sosyal medyada açılan '#yks2021' ve '#ÖSYMAÇIKLA' etiketleriyle paylaşım yapan pek çok kişi sonuçların biran önce açıklanması gerektiği görüşünü savundu.

Aynı etiketle bir paylaşım yapan ÖSYM Başknı Aygün ise sonuçların önümüzdeki hafta açıklanacağını duyurdu. Aygün’ün duyurusu şöyle:

“Sevgili gençler, biliyorum YKS sonuçlarını heyecanla bekliyorsunuz, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum.2021-YKS yerleştirme işlemleri ve kontroller devam ediyor.Önümüzdeki hafta içerisinde sonuçları açıklayacağız.
Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.
#ykstercih2021”

 

140 PUAN ALANLAR İÇİN TERCİH SÜRECİ
2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme ve ek yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlar için bu seneye özel "ikinci ek yerleştirme" yapılacak.

Düşürülen baraj puanlarla tercihler bu aşamada yapılabilecek ve TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

Merkezi yerleştirmenin ardından boş kalan kontenjanlar için TYT ve AYT/YDT için yine 150/180 baraj puanı esas alınarak yapılacak "ek yerleştirme" ile 140/170 baraj puanı esas alınarak yapılacak "ikinci ek yerleştirme" süreçleriyle ilgili tercih ve sonuç tarihleri ÖSYM tarafından ilan edilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de görünüm

Süper Lig'de görünüm