05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi 3 kurumdan olumlu Türkiye raporu!

3 kurumdan olumlu Türkiye raporu!

Dünyanın önde gelen yatırım bankaları, enflasyonun aylık %1.64'e, yıllık %71.60'a düşmesinin ardından yıl sonu tahminlerini revize etti. Enflasyon hedefine yönelik olarak Goldman Sachs %36, Morgan Stanley %42.4 ve JPMorgan %42.5 oranında tahminde bulundu. Bu düşüş, bankaların ekonomik beklentileri üzerinde etkili olacak gibi görünüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3 kurumdan olumlu Türkiye raporu!

Enflasyonun aylık bazda %1.64'e ve yıllık bazda ise %71.60'a gerilemesinin ardından dünyanın önde gelen yatırım bankaları Türkiye'nin yıl sonu enflasyon tahminlerini düşürdü.

Morgan Stanley'nin Değerlendirmesi

Morgan Stanley, yıllık enflasyondaki hızlı düşüşe dikkat çekerek yıl sonu enflasyon tahminini %42.4 olarak açıkladı. Banka, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını sürdüreceğini ve hizmet enflasyonu ile vergi artışlarının enflasyonu olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Goldman Sachs

Goldman Sachs raporunda, düşük çekirdek enflasyonda dolardaki istikrarın etkili olduğunu vurguladı. Enflasyondaki beklenmedik düşüşe işaret eden banka, talebin yavaşlamasının enflasyonu olumlu etkilediğini ve 2024 yılında enflasyonun %36'ya kadar gerileyebileceğini öngördü.

JP Morgan

JP Morgan raporunda, enflasyonun beklenenden daha fazla düştüğünü belirterek temel mal fiyatlarındaki yavaşlamanın rolünü vurguladı. Yıl sonu enflasyon tahminini %42.5 olarak açıklayan bankanın 2025 yılı için enflasyon beklentisi ise %25.

Karahan: Dengelenme Başladı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, talepteki dengelemenin başladığını ancak enflasyonda henüz mesafe kat edilmesi gerektiğini belirtti. Karahan, sıkı para politikasını sürdürerek verilerin dezenflasyon patikasında ilerlemesini beklediklerini ifade etti. Ayrıca, fiyatlara yansıyan talep dengelenmesinin görüldüğünü ancak tek bir veriye dayanarak karar vermenin uygun olmadığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Haliç Köprüsü'nde trafik yoğunluğu devam ediyor!

Haliç Köprüsü'nde trafik yoğunluğu devam ediyor!