18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi 7 bin lira üzeri ödemelerde yeni dönem

7 bin lira üzeri ödemelerde yeni dönem

İşletmelerin yanı sıra tüketiciler için de 7 bin liranın üzerindeki mal veya hizmet alımlarına ait ödemelerin banka ve finans kurumları aracılığıyla yapılması zorunluluğu getiren düzenleme yürürlüğe girdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
7 bin lira üzeri ödemelerde yeni dönem
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu değişikliklerin temel amacı, kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendirmek ve vergi tabanını genişletmeye katkı sağlamaktır.

Ödemelerde Tevsik Zorunluluğu Genişletildi

Yapılan düzenleme ile vergi mükellefi olmayan kişilerin, vergi mükellefleriyle yapacakları 7 bin lira üzerindeki ödemeleri banka, finans kurumları veya posta idaresi aracılığıyla yapmaları zorunlu hale getirildi. Bu sayede ödemelerin takibi ve kayıt altına alınması amaçlanmaktadır.

Cezai İşlem Uygulanacak

Düzenleme kapsamında, tevsik zorunluluğuna uyulmaması durumunda ödemeyi alan ve ödemeyi yapan kişilere ayrı ayrı ceza uygulanacak. Vergi mükellefi olup olmama durumu da ceza kesimi için belirleyici olmayacak.

Banka Hesabı Olmayanlar İçin Çözüm Yolları

Banka hesabı ya da kredi kartı bulunmayan kişiler, ödemelerini banka veya PTT şubeleri ile ATM'ler aracılığıyla yaparak tevsik zorunluluğuna uyabilecekler. Bu sayede, ödemelerin izlenebilirliği artırılmış olacak.

Düzenlemeyle İlgili Açıklama

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilerin de ödemelerde tevsik zorunluluğu kapsamına alınarak, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin güçlendirilmesinin hedeflendiği vurgulandı. Bu sayede, vergi kaçakçılığının önlenmesi ve vergi adaletinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Terörle mücadele kapsamında ödül tarifelerinde değişiklik

Terörle mücadele kapsamında ödül tarifelerinde değişiklik