18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi ABD'den heyecanlandıran Türkiye açıklaması: 1 milyar dolarlık piyango vurabilir!

ABD'den heyecanlandıran Türkiye açıklaması: 1 milyar dolarlık piyango vurabilir!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan SelectUSA Yatırım Zirvesi, 23-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Zirvede, 1 milyar doları aşkın yatırım anlaşmasının duyurulması bekleniyor. ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerde yaşanan önemli büyüme, Türkiye ekonomisinde ileriye dönük gelişim için iki ülke arasında daha fazla işbirliği fırsatı doğuracak. ABD Ticaret Bakanlığı yetkilisi Arun Venkataraman, bu durumu vurgulayarak, yatırımcıları zirveye davet etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'den heyecanlandıran Türkiye açıklaması: 1 milyar dolarlık piyango vurabilir!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD Ticaret Bakanlığı Küresel Pazarlardan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı ve ABD ve Dış Ticaret Hizmetleri Genel Direktörü Arun Venkataraman, ABD'deki yatırım fırsatlarını tanıtmak amacıyla yaklaşan SelectUSA Yatırım Zirvesi öncesi Washington Yabancı Basın Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Zirve Yatırımcılar ve Ekonomik Kuruluşları Bir Araya Getiriyor

SelectUSA Yatırım Zirvesi'nin ülkeye yatırım çekme ve istihdam oluşturmada kritik bir rol oynadığını vurgulayan Venkataraman, zirvenin yatırımcılar ile ABD'nin ekonomik kalkınma kuruluşları arasında gerekli doğrudan bağlantıları kurma imkanı sunduğunu açıkladı.

Büyük Katılım Bekleniyor

Venkataraman, bu yıl zirvede 5 bine yakın katılımcının yer almasının beklendiğini, 90'ı aşkın ülkeden 2 bin 300'ün üzerinde yabancı yatırımcının katılmasının öngörüldüğünü belirtti.

Çeşitli Sektörlerden Yatırımcılar Bir Araya Geliyor

Zirvenin yarı iletken, ilaç ve temiz enerji gibi çeşitli sektörlerden yatırımcılar için bir platform olacağını belirten Venkataraman, bu yıl etkinlikte 1 milyar doları aşkın yatırım anlaşmasının duyurulmasının beklendiğini ifade etti.

Türkiye'den Büyük Heyet Katılacak

AA muhabirinin Türkiye'den zirveye katılımıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Venkataraman, ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerde olumlu bir gelişme yaşandığını söyleyerek, bu yıl Türkiye'den bugüne kadarki en büyük heyetin zirveye katılmasını beklediklerini dile getirdi.

Derin İlişkilere Vurgu

Venkataraman, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere vurgu yaparak, Türk delegasyonunun zirvede ilaç, temiz enerji ve geleneksel endüstri alanlarında faaliyet gösteren şirketlerle temsil edileceğini belirtti. Ayrıca, Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelerin ABD-Türkiye işbirliği için yeni fırsatlar yaratacağını düşündüğünü ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sultanlar yarı final için parkede

Sultanlar yarı final için parkede