04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Altının gramı 2 bin 932 liradan güne başladı

Altının gramı 2 bin 932 liradan güne başladı

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 932 liradan işlem görüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altının gramı 2 bin 932 liradan güne başladı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Dün ons fiyatındaki gerilemenin etkisiyle altının gram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalarak 2 bin 917 liraya geriledi.

Altın Yeni Güne Yükselişle Başladı

Altının gram fiyatı, bugün yeni güne yükselişle başladı ve saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,5 artarak 2 bin 932 lira seviyesine çıktı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 5 bin 40 liradan, Cumhuriyet altını ise 20 bin 100 liradan alıcı buldu.

Ons Fiyatı Yükselişte

Dün satış ağırlıklı seyir izleyen altının ons fiyatı, şu anda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 2 bin 663 dolardan işlem görüyor.

Küresel Piyasalardaki Gelişmeler

Orta Doğu'daki gerilim ve ABD'de açıklanan ekonomik verilerin karışık sinyaller göndermesiyle küresel piyasalarda temkinli bir seyir hakim. Bugün yatırımcıların odak noktası ABD istihdam raporunda.

Fed'in Faiz İndirimi Beklentisi Devam Ediyor

ABD Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar 75 baz puanlık faiz indirimi yapacağı beklentisi güçlü. Kasım ayında ise yüzde 66 ihtimalle 25 baz puanlık bir faiz indirimi bekleniyor.

IMF'den Uyarı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, Orta Doğu'daki çatışmaların riskleri artırdığını belirterek, bölge ve ekonomik sonuçlarının belirsiz olduğunu ifade etti.

Biden'dan Açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, İran'a ait petrol tesislerine yapılacak saldırı ihtimalini değerlendirirken, "Şu anda bunu tartışıyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.

Analistlerden Teknik Değerlendirme

Analistler, bugün reel efektif döviz kuru verileriyle birlikte ABD'de tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançları takip edileceğini belirtti. Altının ons fiyatında teknik olarak 2 bin 630 doların destek, 2 bin 680 doların ise direnç konumunda olduğu vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hentbolda Türk takımlarının Avrupa mesaisi başlıyor

Hentbolda Türk takımlarının Avrupa mesaisi başlıyor