25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Asgari ücret için 'enflasyonla uyumlu zam' sinyali!

Asgari ücret için 'enflasyonla uyumlu zam' sinyali!

2025 yılı asgari ücret zammının ne kadar olacağı Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan’a soruldu. Şimşek rakam vermezken, Karahan "enflasyon beklentileriyle uyumlu" bir oran belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücret için 'enflasyonla uyumlu zam' sinyali!
KAYNAK: Haber Merkezi

Amerika'da yatırımcılarla görüşmelerini sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2025 yılı asgari ücret zammına yönelik açıklamalarda bulundu. Şimşek, asgari ücretin belirlenmesinde işveren, sendikalar ve hükümet arasında müzakerelerin öncelikli olduğunu vurgularken, Karahan enflasyon beklentilerine dikkat çekti.

Bakan Şimşek: Müzakere Sürecine Saygı

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) toplantısında Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, asgari ücretle ilgili bir soruya yanıt olarak, işçi ve işveren temsilcileri ile hükümetin müzakere süreci sonunda kararı birlikte vereceğini belirtti. Şimşek, herhangi bir rakam telaffuz etmenin süreci olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, sürecin hassasiyetine vurgu yaptı.

Fiyat İstikrarı ve Ekonomik Öncelikler

Şimşek, Türkiye ekonomisinde kaydedilen ilerlemeleri aktararak, fiyat istikrarının sağlanmasının en öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti. Mali disiplinin yeniden sağlanmasının ve cari açığın sürdürülebilir seviyelere çekilmesinin de öncelikler arasında olduğunu belirten Şimşek, bu hedeflere yapısal reformlarla ulaşılabileceğini kaydetti.

Enflasyon Beklentileriyle Uyumlu Zam

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Washington'daki yatırımcı toplantısında, 2025 yılı para politikasında asgari ücret artışının da göz önünde bulundurulacağını ifade ettiği bildirildi. Bloomberg'in haberine göre, katıldığı bir yatırımcı toplantısında Karahan'a da asgari ücret soruldu. Karahan, yüzde 25 civarındaki bir artışın enflasyon görünümüyle uyumlu olacağını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya: Kadın terörist yaralanınca kendisini patlattı

Bakan Yerlikaya: Kadın terörist yaralanınca kendisini patlattı