04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Bakan Işıkhan: Engelli ve eski hükümlülere 385 milyon liradan fazla destek sağlandı

Bakan Işıkhan: Engelli ve eski hükümlülere 385 milyon liradan fazla destek sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,"2014'ten bugüne kadar, engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın istihdamına yönelik projelere 385 milyon liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Işıkhan: Engelli ve eski hükümlülere 385 milyon liradan fazla destek sağlandı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Çağrısı Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Işıkhan, insana hizmet etmenin ve insan kazanmanın, kadim devlet geleneğinden miras kalan en değerli toplumsal reflekslerden biri ve toplum olabilmenin de bir gereği olduğuna vurgu yaptı.

Çalışma Hayatı Toplumun Temel Aracıdır

Işıkhan, insanı topluma kazandıran en önemli sosyal aracın çalışma hayatı olduğunu belirterek, "Bu minvalde, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın çalışma hayatında kendine uygun, iyi ve nitelikli işlere erişimini artırmak temel hedeflerimiz arasında yer alıyor" ifadesini kullandı.

İş Gücü Piyasalarındaki Değişim ve İstihdamın Önemi

Dünya genelinde ve Türkiye'de iş gücü piyasalarının hızla değiştiğini, teknolojik gelişmelerin ve küresel dinamiklerin istihdamın yapısını ve gereksinimlerini yeniden şekillendirdiğini aktaran Işıkhan, şunları kaydetti:

Engelli Bireylerin İstihdama Katılımı Önemli

"Bu dönüşüm sürecinde, toplumun tüm kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata tam katılımını sağlamak sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmak için kritik önem taşımaktadır. Bilhassa çalışma hayatında özel politika gerektiren grupların istihdama etkin bir şekilde katılımı, hem sosyal adaletin tesisi hem de ekonomik verimliliğin artırılması açısından oldukça mühimdir.

İŞKUR Aracılığıyla Engelli İstihdamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak İŞKUR vasıtasıyla engelli bireylerin çalışma hayatına katılımını destekleyecek birçok hizmet sunulduğuna değinen Işıkhan, 2002'den bu yana yaklaşık 500 bine yakın engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini söyledi. Sadece 2023'te 35 binden fazla engelli vatandaşın iş bulmasına vesile olduklarına dikkati çeken Işıkhan, bu sayının, 2024 itibarıyla 27 bine ulaştığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hamaney’den ‘İsrail’i yine vururuz’ mesajı

Hamaney’den ‘İsrail’i yine vururuz’ mesajı