01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Bakan Işıkhan'dan beklenen emekli maaşı ve çalışma saatleri açıklaması

Bakan Işıkhan'dan beklenen emekli maaşı ve çalışma saatleri açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yıl emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların maaşları arasındaki farkın incelendiğini ve bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği içinde olduklarını açıkladı. Ayrıca, Bakan Işıkhan, emeklilik aylıklarındaki adaletsizliği gidermek amacıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile bir araya gelerek konuyu değerlendireceklerini belirtti. Bakan, çalışma saatlerinde kısaltma gibi bir düzenleme olmadığını da vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Işıkhan'dan beklenen emekli maaşı ve çalışma saatleri açıklaması
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili bir çalışmanız var mı? Kamuoyunda konuşulan bazı formüller var, bunlarla ilgili bir netlik var mı?" sorusu üzerine Işıkhan, "Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz." diye konuştu.

ÇALIŞMA SAATLERİ AÇIKLAMASI

Bakan Işıkhan, "Çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik bir çalışmanız var mı?" sorusuna da "Böyle bir çalışmamız yok." yanıtını verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ajda Pekkan'dan antik gecikme: Seyirci ayaklandı

Ajda Pekkan'dan antik gecikme: Seyirci ayaklandı