Türkgün Ekonomi Bakan Kacır: Türkiye, teknoloji girişimciliğinde altın çağını yaşıyor!

Bakan Kacır: Türkiye, teknoloji girişimciliğinde altın çağını yaşıyor!

CYBERGO Girişim Ofisi açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Toplumumuzun her kesiminden yeteneklerin girişimcilik yolculuğuna güçlü bir başlangıç yapmasını sağlayan geniş destek mekanizmalarıyla Türkiye, teknoloji girişimciliğinde altın çağını yaşıyor. Tohum öncesi yatırım sayısında Avrupa’da 2.’yiz" dedi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "Bilkent Cyberpark Cybergo Girişim Ofisi" açılış törenine katıldı. Tören, Bakan Kacır’ın konuşması ile başladı ve ardından Cybergo Girişim Ofisi’ni gezmesiyle sonlandı.

"Teknoparklarımızın sayısını bu dönemde 2’den 105’e çıkardık"

Son 22 yılda, sıfırdan inşa edilen Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminin taşındığı noktanın umut ışığı vazifesi gördüğünü söyleyen Bakan Kacır, "Ülkemizde inovasyonun kalbinde yer alan teknoparklarımızın sayısını bu dönemde 2’den 105’e çıkardık. Teknoparklarımız bugün yapay zekadan siber güvenliğe, finans teknolojilerinden yeşil teknolojilere birçok alanda ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin vizyon projelerini yürüten 11 bin 500 teknoloji girişimine ev sahipliği yapıyor. Firmaların bünyesinde kurulan ve sayıları 1600’ü aşan Ar-Ge ve tasarım merkezleriyle müteşebbislerimiz yenilikçi projelere imza atıyor. Tohum ve tohum öncesi aşamasındaki girişimlerin ülkemizdeki en büyük destekçisi TÜBİTAK Bigg programıyla, 2 bin 490 teknoloji girişiminin kurulmasına öncülük ettik" diye konuştu.

"2019’a kadar henüz unicorn’u olmayan bir ülke iken, 7 unicornumuz var"

Turcornların, 6’sının elde ettiği başarıların arkasında bakanlık olarak sağlanılan desteklerin olmasından memnun olduğunu belirten Bakan Kacır, "Toplumumuzun her kesiminden yeteneklerin girişimcilik yolculuğuna güçlü bir başlangıç yapmasını sağlayan geniş destek mekanizmalarıyla Türkiye, teknoloji girişimciliğinde altın çağını yaşıyor. Tohum öncesi yatırım sayısında Avrupa’da ikinciyiz. Geçtiğimiz dört yılda ülkemizdeki teknoloji girişimlerine gerçekleştirilen yatırım tutarı 5,1 milyar doları aştı. 2019’a kadar henüz unicorn’u olmayan bir ülke iken, 7 unicornumuz, bizim deyimimizle 7 Turcorn’umuz var" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz yeni girişimlerin sayısını 4 bin 300’den, 10 bine çıkarmak"

Ülkenin ilk GO girişim ofisinin açılışını gerçekleştiren Bakan Kacır, "GO Girişim Ofislerinde; iş fikirlerini ticarileştirecek girişimlerimiz, teknoparklarda sağlanan tüm desteklerden yararlanma imkanına sahip olacaklar. Ön kuluçka girişimlerinden kira alınmayacak. Ayrıca, genç girişimcilerimizin kurduğu kuluçka aşamasındaki girişimleri en az yüzde 50 indirimli kira uygulamasıyla destekliyoruz. Uydu kuluçka merkezleri ile teknopark bünyesindeki kuluçka merkezlerini Go markası çatısı altında bir araya getireceğiz. 81 şehrimizde devreye alacağımız 100 yeni girişim ofisiyle hedefimiz; bakanlığımız destekleriyle kurulan inovasyon merkezlerinde iş fikirlerini hayata geçiren yeni girişimlerin sayısını 4 bin 300’ten 10 bine çıkarmak" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Kritik görev değişiklikleri Resmi Gazete'de! Hangi isim hangi göreve atandı?

Kritik görev değişiklikleri Resmi Gazete'de! Hangi isim hangi göreve atandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre bazı bakanlıklarda ve kamu kurumlarında önemli atamalar ve görevden almalar gerçekleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler, Çevre, Kültür, Sağlık ve Adli Tıp Kurumu gibi pek çok alanda yeni isimler göreve getirildi.

KAYNAK: AA

Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Amasya İl Müdürü Veysel Topkaya görevden alınırken, yerine Niğde İl Müdürü Hilal Ünal getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Kayseri İl Müdürlüğüne Arzu Çıngır, Tunceli İl Müdürlüğüne Hüseyin Okan getirilirken, Bakanlıkta açık bulunan Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığına da Orhan Karaaslan atandı.

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesi gereğince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Hidayet Uysal görevden alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe, müfettiş Hakan Küçükbalcı getirilirken, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker ile Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin görevden alındı.

Sağlık Bakanlığında açık bulunan Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Cihan Kudu atandı.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına ise Fulya Kahraman Aydoğan'ın ataması yapıldı.

Adli Tıp Kurumu

Adli Tıp Kurumu, Adli Tıp Altıncı İhtisas Kurulu Başkanlığına Uzm. Dr. Hasan Ağrıtmış, Adli Tıp Birinci İhtisas Kurulu Tıbbi Patoloji Üyeliğine Doç. Dr. Ferah Karayel ve Adli Tıp Dokuzuncu İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğine Uzm. Dr. Ebubekir Çetin atandı.

Adli Tıp Kurumu, Adli Tıp Birinci İhtisas Kurulu Başkanlığına İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Üzün, Adli Tıp Beşinci İhtisas Kurulu Başkanlığına İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Aşıcıoğlu, Adli Tıp Yedinci İhtisas Kurulu Nöroloji Üyeliğine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Adli Tip Birinci İhtisas Kurulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Üyeliğine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Karbuz, Adli Tıp Sekizinci İhtisas Kurulu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Üyeliğine ise İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Teker getirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *