19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon 2025 yılında yüzde 20'nin altına inecek

Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon 2025 yılında yüzde 20'nin altına inecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2025 enflasyon hedefine ilişkin "2025 Haziran, Temmuz gibi, çok büyük ihtimalle 27 rakamlara düşecek. Belki daha önce düşer. Gelecek senenin sonunda enflasyonun yüzde 20'nin altına indirebileceğimize samimi bir şekilde inanıyoruz" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon 2025 yılında yüzde 20'nin altına inecek
KAYNAK: Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye dair merak edilenleri yanıtladı. Enflasyonda düşüşün sürdüğünü belirten Bakan Şimşek "Enflasyon, en kötü vergidir. En adaletsiz vergidir. Dolayısıyla ne yapıp ne edip, vatandaşımızın kalıcı alım gücünün artışı için, kalıcı refah artışı için, bizim enflasyonun kontrolünü almamız lazım" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ GEÇİM SIKINTISI

Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin geçim sıkıntısı ve gelir dağılımındaki bozulma olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, kalıcı refah artışı için enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara indirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Geçmişte AK Parti'nin enflasyonu kontrol altına aldığını hatırlatan Bakan Şimşek, enflasyonun düşürülerek tek haneli rakamlarda tutulduğunu söyledi. Önümüzdeki yıllarda fiyat artışlarında belirgin bir yavaşlama beklediklerini ifade etti.

2025'e Yönelik Enflasyon Hedefleri

Bakan Şimşek, 2025 yılına ilişkin enflasyon beklentilerini açıkladı. Haziran veya Temmuz aylarında enflasyonun muhtemelen %27 seviyelerine düşeceğini öngören Bakan Şimşek, yıl sonunda hedeflerinin Merkez Bankası'nın belirlediği üst sınır olan %21'in altında bir enflasyon oranı sağlamak olduğunu belirtti. Gelecek yıl sonunda enflasyonu %20'nin altına çekebileceklerine inandıklarını dile getirdi. 2025'in ikinci yarısında belirgin bir düşüş yaşanacağını öngördü.

Ekonomik Durum ve Önlemler

Bakan Şimşek, Türkiye'nin dış kırılganlığını azaltmak için önemli adımlar atıldığını belirtti. Cari açığı önemli ölçüde azalttıklarını ve uluslararası rezervlerin arttığını ifade etti. Risk primindeki düşüşün Türkiye için olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, ülkenin ekonomik istikrarını korumak adına çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Vergi Politikaları ve Yapısal Reformlar

Bakan Şimşek, vergi politikalarında adaleti sağlamak için büyük çaba harcandığını belirtti. Yapılan düzenlemelerle vergi adaletinin arttırıldığını ve gelir dağılımındaki bozulmaya karşı önlem alındığını söyledi. Ayrıca, yeşil dönüşüm ve sosyal konut arzının artırılması gibi yapısal reformların ekonomiye pozitif etkileri olacağını ifade etti.

İban'la Ödeme Tartışmaları ve Gelecek Projeler

Bakan Şimşek, IBAN'ın kullanımı konusunda dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, güvenli ödeme sistemlerinin önemine değindi. Ayrıca, Türkiye'nin gelecek projeleri arasında dayanıklı şehirler inşa etme, sosyal konut arzını artırma ve yeşil dönüşüm gibi alanlara odaklanılacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ömer Çelik: "Anayasanın dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur"

Ömer Çelik: "Anayasanın dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur"