06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Bakan Şimşek: "Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor"

Bakan Şimşek: "Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisine dair olumlu gelişmeleri paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek: "Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor"
KAYNAK: Haber Merkezi

Bakan Mehmet Şimşek, borçlanma faiz oranlarının düştüğünü belirterek, "Programımız sayesinde ülkemize yatırımcı ilgisi artmaya ve CDS risk primimiz gerilemeye devam ediyor" dedi. Şimşek, azalan risk primi ve gerileyen enflasyon beklentileriyle birlikte hazine tahvil faizlerinin düştüğüne dikkat çekti.

Tahvil Faizlerindeki Düşüş

Bakan Şimşek, 2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvilin faizinin mart ayına göre yaklaşık 1000 baz puan düştüğünü belirtti. Ayrıca, 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizinin ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştüğünü ifade etti.

Makro Göstergeler ve Borçlanma Maliyetleri

Dezenflasyon sürecinde daha da iyileşecek makro göstergelerle birlikte borçlanma maliyetlerinin düşüşünü sürdüreceğini vurgulayan Şimşek, kamu maliyesindeki olumlu görünümün güçleneceğini belirtti.

Bakan Şimşek'in paylaşımı;

Bakan Şimşek'in sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

"Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor. Programımız sayesinde ülkemize yatırımcı ilgisi artmaya ve CDS risk primimiz gerilemeye devam ediyor. Azalan risk primi ve gerileyen enflasyon beklentileriyle hazine tahvil faizleri düşüyor. 2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvilin faizi marta göre yaklaşık 1000 baz puan geriledi. 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştü. Dezenflasyon sürecinde daha da iyileşecek makro göstergelerimizle birlikte borçlanma maliyetlerimiz düşüşünü sürdürecek ve kamu maliyesindeki olumlu görünüm güçlenecektir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırgızistan'da darbe girişimi engellendi!

Kırgızistan'da darbe girişimi engellendi!