Türkgün Ekonomi Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı: Önemli ölçüde düşecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı: Önemli ölçüde düşecek

Sosyal medya hesabından İngilizce bir paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bir ayda 7,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladığını ifade ederek, 'Türkiye'nin cari açığının, tüketici kredilerindeki yavaşlama ve turizm gelirlerindeki keskin artış sayesinde önemli ölçüde daralması (Hazirandaki 56 milyar dolarlık 12 aylık cari açıktan aralıkta 40 milyar dolar civarına inmesi) bekleniyor.' dedi.

MUHABİR: Çiğdem Özkan

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye gelen aylık turist sayısıyla ilgili İngilizce bir mesaj yayınladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:
Turizm patlama yaşıyor! Tarihin en iyi temmuz ayına damgasını vuran Türkiye, bir ayda 7,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladı!

Türkiye'nin cari açığının, tüketici kredilerindeki yavaşlama ve turizm gelirlerindeki keskin artış sayesinde önemli ölçüde daralması (Hazirandaki 56 milyar dolarlık 12 aylık cari açıktan aralıkta 40 milyar dolar civarına) bekleniyor. Bu daha istikrarlı bir lirayı destekliyor.





Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Başyazı CHP’li Belediyenin beslediği saldırgan

CHP’li Belediyenin beslediği saldırgan

Kaynak: Yıldıray Çiçek

“Konuştukça batan” kim derseniz, günümüzün en bariz örneği Özgür Özel’dir. Daha önce pek çok isim bu yolda çuvalladı, ama Özgür Özel’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik “yolsuzluk, rüşvet ve terör” operasyonları sonrası yaptığı konuşmalar tam bir fiyasko. Her ağzını açtığında hem kendini dibe çekiyor hem de CHP’yi bataklığa sürüklüyor. Konuştukça dibi görme hızı adeta rekor kırıyor!

Hele bir de Ekrem İmamoğlu’nun sıkça uğradığı otelde patlayan skandal var ki, evlere şenlik! Kamera bantlama ve sinyal kesici cihazlarla dolu olduğu iddia edilen “gizemli bavul” meselesinde İmamoğlu’nun savunmaları adeta bir komedi filmi gibi.

Özgür Özel, bu kaosu toparlamaya çalışırken iyice batırdı. İşte onun dillere destan, trajikomik savunması:
“Çorbayı içerken bakıyorum, karşıdan kamera bantlı. ‘Bu niye bantlı?’ diyorum. ‘Öyle olması gerekiyor efendim,’ diyor korumalar. ‘Buradan olmadık görüntü çıkar, üzerinize bir şey dökülür falan, sosyal medya,’ dediler. ‘Bizim görevimiz sizin itibarınızı korumak,’ diyorlar. Peki…”

Kendi mahallesinden sanatçı Metin Yıldız bile bu açıklamaları tiye alan bir video klip hazırladı. Sadece o değil, birçok kişi videolar çekerek Özgür Özel’le dalga geçti.

Özgür Özel, uğradığı saldırı sonrası “konuştukça batma” hızını kesmeden devam ediyor. Son açıklamasında şöyle diyor:
“Evlat katili saldırgan, bu yılın ocak ayında İBB’ye gelip ‘Koğuş arkadaşlarıma Ekrem İmamoğlu’na suikast talimatı verildi,’ demiş. İBB’dekiler polisi çağırıp teslim etmiş. Şimdi anladınız mı Ekrem İmamoğlu’nun jammer’la dolaşması neden birilerini rahatsız etti?”

Bu açıklama, batışa yeni bir katkı sunuyor. Özgür Özel’in konuşmalarını dinledikçe, uğradığı saldırıya yönelik şüphelerim artıyor. Saldırı anında Özgür Özel’in gözleriyle mesaj verir gibi hareketleri, Ali Mahir Başarır’ın olay sırasındaki kaçma eğilimli tuhaf davranışları ve Sezgin Tanrıkulu’nun saldırganın “Osmanlı çocuğuyum” dediğine dair gerçek dışı bilgiyi yaymaya çalışması… Tüm bunlar bir araya geldiğinde, karşımıza şüpheden başka bir şey çıkmıyor.

Özgür Özel, “Ekrem İmamoğlu’nun jammer’la dolaşması…” diye savunma yapıyor. Oysa o otelde böyle bir cihaz kullanımı hiç olmamış. Görüntülere baktığımızda İmamoğlu’nun yanındakiler bile rahatça telefon görüşmesi yapabiliyordu. Kendi uğradığı saldırıyı oteldeki o şüpheli manzaraya bağlayan Özgür Özel, ciddi ciddi akıl sağlığını tartışmaya açıyor.

İşin garip tarafı, “Böyle biri nasıl dışarıda dolaşıyor?” dedikleri bu saldırgana aylarca yardım yapılmış. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in açıklaması şöyle:
“Beyoğlu Belediye Başkanımıza sorduk. Bu saldırgana, bu caniye, belediye (Selçuk Tengioğlu) sekiz aydır düzenli olarak yardım ediyormuş.” 

Yani, saldırganı aylarca CHP’li belediye beslemiş… Peki, ya bu saldırganı AK Partili veya MHP’li bir belediye beslemiş olsaydı? CHP’nin çığırtkanlık seviyesini hayal edebiliyor musunuz? Gökyüzünü inletirlerdi! Ama iş kendilerine dönünce sus pus oluyorlar.

Dahası, saldırganın kardeşinin “Kardeşim koyu bir Atatürkçü’dür ve Osmanlı düşüncesine yakın değildir,” sözleri, CHP’nin bu saldırgana aylarca yardım etmesiyle birleşince akıllarda ciddi soru işaretleri bırakıyor. Bu tablo, “acaba bir tezgâh mı var?” sorusunu kaçınılmaz kılıyor. Gündemi değiştirmek ve CHP’nin trajikomik savunmalarını desteklemek için mi bu olaylar sahneye konuyor? İnsan düşünmeden edemiyor.

Evet, emniyet ve istihbarat güçleri bu olayı sonuna kadar aydınlatmalıdır. Çünkü altından çok pis kokular geliyor…

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *