03 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması: Artış veya indirim yok

Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması: Artış veya indirim yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, OVP’nin kamu için bağlayıcı, özel sektör için ise rehber olduğunu vurguladı. Vergide artış veya indirim planlarının olmadığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması: Artış veya indirim yok
KAYNAK: Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. 

"OVP Kamu İçin Bağlayıcı, Özel Sektör İçin Rehber"

Orta Vadeli Program’ın hedeflerinin kamuya yönelik bağlayıcı olduğunu belirten Bakan Şimşek, özel sektörün de planlarını bu program doğrultusunda yapmasının faydalı olacağını söyledi.

Tasarruf Tedbirleri ile 814 Milyar Lira Kazanıldı

Şimşek, 2024 yılı bütçe açığının milli gelire oranla %4,9 seviyesinde beklendiğini söyledi. Ayrıca harcama disiplini sayesinde 814 milyar TL tasarruf sağlandığını belirterek, bu tutarın milli gelirin %1,8’ine karşılık geldiğini vurguladı.

vergi

Vergi Artışı Gündemde Değil

Bakan Şimşek, yeni yasama döneminde genel vergi oranlarını artırmaya veya indirmeye yönelik bir paketin olmadığını ifade etti. Şimşek, vergi tabanının genişletilmesi ve vergi adaletinin güçlendirilmesi üzerine çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakan Şimşek'in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde; 

“Yeni yasama döneminde genel vergi oranlarını artırmaya ya da indirmeye dönük bir vergi paketimiz olmayacak. Vergi istisna ve indirimlerini etkinlik ve verimlilik perspektifiyle gözden geçirmeye devam edeceğiz. Vergi politikası yaklaşımımız: Vergide adaletin güçlendirilmesi, Vergi tabanının genişletilmesi, Vergide gönüllü uyum ve öngörülebilirliğin artırılması, Vergi harcamalarının etkinlik kriteri çerçevesinde analiz edilerek azaltılması, Mali disipline bağlı kalıp; yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı artıracak düzenlemeler olacak.”

borsa-kripto-vergi

Borsa ve Kripto Vergileri Gündemimizden Çıktı

ayrıca, yeni vergi düzenlemeleri kapsamında borsa ve kripto varlıklarının vergilendirilmesinin gündemden çıktığını açıklayan Bakan Şimşek, kayıt dışı alanların kayıt altına alınması için yürütülen çalışmalar hakkında ise şunları söyledi: 

"Kayıt dışı ekonominin ve vergi kaçakçılığının yoğun olduğu sektörlerdeki mükelleflerin seçimine yönelik yeni projeler geliştirip, kayıt dışılığı azaltacağız. IBAN, EFT, Mail Order başta olmak üzere alternatif ödeme yöntemleri kullanarak kayıt dışı bırakılan hasılatın tespiti ve vergilendirilmesine yönelik incelemelere devam edeceğiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jeopolitik riskler altın fiyatlarını etkiledi!

Jeopolitik riskler altın fiyatlarını etkiledi!