Türkgün Ekonomi Bayram öncesi otobüs biletlerine denetim: Fahiş fiyatlar ortaya çıktı!

Bayram öncesi otobüs biletlerine denetim: Fahiş fiyatlar ortaya çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ) otobüs bileti ücretlerine ilişkin fahiş fiyat denetimi gerçekleştirdi.

KAYNAK: AA

Bakanlığa bağlı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde AŞTİ'deki şehirler arası otobüs firmalarının düzenlediği biletlere yönelik inceleme yaptı.

Ekipler, denetimlerde, Bakanlığa bildirilen bilet tarifesi ile vatandaşa uygulanan bilet fiyatlarını karşılaştırdı.

Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, denetimlerin ardından yaptığı değerlendirmede, ülkede otobüsle biletli yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin Bakanlıkça çıkarılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi.

Bu taşımaların adil, sürdürülebilir, güvenli ve rekabetçi ortamda olabilmesi için çalışmalar sürdürdüklerini aktaran Baştor, "Firmalar, bilet ve zaman tarifelerini önceden planlayarak Bakanlığımıza bildirmekle yükümlü. Bizler de yapmış olduğumuz denetimlerde tarafımıza bildirilen ücretlerin uygulanıp uygulanmadığını denetliyoruz." ifadesini kullandı.

Baştor, bildirilen tarifelerin 4 aylık periyotlar halinde belirlendiğini ve bu sürede firmaların bilet fiyatlarını güncelleyemediğini söyledi.

"Fahiş bilet satan firmalara ceza uyguluyoruz"

Yaptıkları denetimlerde, bildirilen fiyatların üzerinde satış yapılıp yapılmadığını kontrol ettiklerini anlatan Baştor, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Firmalar, belirlenen fiyatları yüzde 30'a kadar indirebilir ancak üzerinde satış yapamaz. Üzerinde yapılan her satış, fahiş fiyat uygulamasına giriyor ve tarafımızca cezai müeyyideler uygulanıyor. Bakanlığımızca 81 ilde 13 bölge müdürlüğümüz tarafından ve elektronik denetim sistemlerimizle takipleri yapıyoruz. Fahiş bilet satan firmalara 8 bin 173 lira para cezası uyguluyoruz, kesilen her bir bilet için 2 bin 955 lira ceza kesiyoruz. Yapılan denetimlerde, terminal ve ara durak noktaları haricinde yaya ve trafik güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde yolcu indirip bindirenlere, korsan taşıma yapanlara, biletsiz yolcu taşıyan firmalara da ceza düzenliyoruz."

Baştor, Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündeminde bir kanun çalışması olduğunu aktararak, bu çalışmayla suçta ısrar eden firmalara, tekrarı halinde 85 bin liraya kadar idari para cezası düzenleme imkanı getirileceğini bildirdi.

Ülkede 425 şehirler arası taşımacılık yapan firma olduğuna işaret eden Baştor, "Bu ücretleri kendileri belirleyip bize bildirmek ve vatandaşa öncesinde bilet fiyatlarını belirtmekle yükümlüler. Anlık olarak biz de firmaların bütün kestikleri bilet ücretlerini sistemden görebiliyoruz." diye konuştu.

Baştor, vatandaşların fahiş fiyat uygulayan firmaları şikayet edebildiğini, CİMER üzerinden şikayetlerini bildirebildiğini, kendilerinin de bunları titizlikle inceleyip firmaların savunmalarını alarak cezai müeyyide uyguladıklarını aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Resmi Gazete’de yayımlandı! Bakanlıklarda görev değişiklikleri

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bakanlıklarda görev değişiklikleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararlarında bakanlıklarda ve üst düzey kamu kurumlarında kapsamlı atama ve görevden almalar yapıldı. NATO temsilciliğinden Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Kültür ve Turizm’den Ulaştırma Bakanlığı’na kadar birçok önemli pozisyonda yenilenme yaşanıyor. HSK’ya ise 4 yeni üye seçildi. İşte detaylar...

KAYNAK: DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, bakanlıklarda ve üst düzey kamu kurumlarında atama ve görevden almalar oldu. Atanan ve görevden alınanlar şu şekilde;

Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı (NATO) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, Uluslararası Güvenlik Genel Müdürü Basat Öztürk atandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında açık bulunan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Uğur Aybeğ Kini getirildi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDA ATAMALAR

Hazine ve Maliye Bakanlığında bazı üst düzey bürokratlar görevden alınırken, yerlerine yeni atamalar yapıldı. Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanı Ahmet Tutal ile Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcısı Ali İbrahim Gür görevden alındı. Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığına Okan Süler atandı.

Bakanlık bünyesinde yapılan diğer atamalar şu şekilde:

Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür yardımcılıklarına Nihal Selcen Hançer ve Yücel Süzen, Kamu Finansmanı Genel Müdür yardımcılıklarına Emek Günaydın, Melek Görmezoğlu ve Zeynep Boğa, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığına Onur Akın, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür yardımcılıklarına Bengü Aytekin, Duygu Güven ve Selçuk Erdal Günal, Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdür yardımcılıklarına İsmail Halıcı, Mücahit Duman ve Serdar Ülker, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığına Banu Akçakoca, Teftiş Başkan Yardımcılığına Zeynep Demirbaş Tatlı, Vergi Denetim Kurulu Başkan yardımcılıklarına Cebrail Yılmazer, Celal Şahin, Erhan Selim, Gökçen Gülsüm Köroğlu ve Yalçın Gemici, Hazine Başkontrolörlüğüne Murat Erinç Bayrakcı, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkan yardımcılıklarına Çiğdem Kahveci ve Akif Bülent Boyacıoğlu atandı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDA ATAMALAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken görevden alınırken, bazı illerin müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Mehmet Sabahattin Genç, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne İrfan Tekin, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Fikret Fidan, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Mustafa Doğan getirildi. Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Nihal Sürmeli atandı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Mücahid Taylan getirildi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINDA ATAMALAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında bazı bölge müdürleri görevden alındı. 7. Bölge Müdürü Ömer Alkış, 9. Bölge Müdürü Gültekin Yürümez, 12. Bölge Müdürü Celaleddin Bayrakçıl ve 13. Bölge Müdürü Doruk Erdem Öncebe görevden alındı. Yeni atamalar kapsamında 4. Bölge Müdürlüğüne Mustafa Küçükkaptan, 7. Bölge Müdürlüğüne Ümit Çatulay, 8. Bölge Müdürlüğüne Ali Tuğrul Kaya, 9. Bölge Müdürlüğüne Muhtesin Sevinç, 12. Bölge Müdürlüğüne Taner Biçim ve 13. Bölge Müdürlüğüne Yavuz Yegin atandı.

HSK’YA 4 YENİ ÜYE

Öte yandan, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliklerine de yeni atamalar yapıldı. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Serdar Ateş, İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sait Özdemir ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Bülent Küfüdür, HSK üyeliklerine seçildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *