18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Brent petrolün varil fiyatı 82,45 dolar oldu

Brent petrolün varil fiyatı 82,45 dolar oldu

Uluslararası piyasalarda brent petrolün varili 82,45 dolardan alıcı buluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Brent petrolün varil fiyatı 82,45 dolar oldu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Dün itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı 82,4 dolar seviyesinde kapanarak günü tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.35 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,06 artışla 82,45 dolara yükseldi. Bu artışta piyasa konsolidasyonu ve dip alım aktivitesinin etkili olduğu belirtilirken, piyasa oyuncuları küresel arz fazlalığı ve zayıf talep beklentileri nedeniyle temkinli davranmaya devam ediyor.

Petrol Fiyatlarında Yaşanan Gelişmeler

Küresel talebin zayıflaması ve Gazze'de olası ateşkesin etkisinin petrol fiyatlarını daha da aşağı çekebileceği öngörülüyor. ABD ham petrol stok tahminlerinin artış yönünde olması, ABD'de petrol talebinin düşebileceği endişelerini arttırıyor. Bu durum da petrol fiyatlarının aşağı yönlü baskı altında kalmasına neden olabilir.

Çin Ekonomisi ve Petrol Talebi

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'in ekonomisine dair endişeler, ülkedeki talep görünümünü olumsuz etkileyerek petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bu durum, küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki dalgalanmaları etkileyebilir.

Uluslararası Diplomatik Çabalar

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken uluslararası düzeyde ateşkes çağrıları ve arabuluculuk çabaları sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yapacağı görüşme ve Gazze'deki son durumun ele alınması bekleniyor.

Brent Petrolde Teknik Analiz

Brent petrolde 83,22 ile 84,84 dolar aralığının direnç, 81,60 ile 79,98 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor. Bu teknik analiz, yatırımcılar için fiyat hareketlerini değerlendirirken yol gösterici olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Oscar Cordoba'nın kızı Beşiktaş'ta

Oscar Cordoba'nın kızı Beşiktaş'ta