18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Brent petrolün varil fiyatı 84,69 dolar oldu

Brent petrolün varil fiyatı 84,69 dolar oldu

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 84,69 dolardan işlem görüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Brent petrolün varil fiyatı 84,69 dolar oldu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Dün, Brent petrolün varil fiyatı 86,23 dolara kadar yükseldi ancak günü 84,22 dolar seviyesinde tamamladı. Şu anda ise Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,56 artarak 84,69 dolara yükseldi. Aynı zamanda Batı Teksas türü ham petrolün varili 81,35 dolardan alıcı buldu.

Petrol Fiyatlarında Artış

Petrol fiyatlarındaki bu yükselişte, ABD'de artan talep beklentisi ve Orta Doğu'da süren gerginliklerin küresel arzda aksamaya neden olabileceği endişesi etkili oldu.

ABD Ham Petrol Stokları

ABD'de, geçen hafta ham petrol stoklarının 2 milyon 600 bin varil azalması bekleniyor. ABD Enerji Enformasyon İdaresi, resmi verileri gün içinde açıklayacak. Stoklardaki azalmanın, talebin arttığına işaret ederek fiyatları desteklemesi bekleniyor.

Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmeler de fiyatlar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Bölgedeki çatışmalar, küresel petrol rezervlerinin bulunduğu bölgede endişeleri arttırıyor.

Filistin'de yaşanan olaylarda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda sivillerin hayatını kaybetmesi endişeleri arttırdı. Ayrıca, Yemen'deki Husilerin İsrail'e ait bir gemiyi vurduklarını duyurmaları jeopolitik gerilimleri tırmandırıyor.

Teknik Analizler

Brent petrol için teknik analizler, 85,92 ile 86,82 dolar aralığının direnç, 83,84 ile 82,94 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, casusluk suçlamalarını kabul etti!

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, casusluk suçlamalarını kabul etti!