06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Brent petrolün varil fiyatı 86,17 dolar oldu

Brent petrolün varil fiyatı 86,17 dolar oldu

Uluslararası piyasalarda brent petrolün varili 86,17 dolar seviyesinden işlem görmektedir. Petrol fiyatlarındaki bu artış, küresel ekonomiler ve enerji sektörü üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Yatırımcılar ve analistler, piyasaların seyrini dikkatle takip etmekte ve gelecekteki olası gelişmeleri değerlendirmektedirler.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Brent petrolün varil fiyatı 86,17 dolar oldu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bugün Brent petrolün varil fiyatı, 86,54 dolar seviyesinde kapanarak Cuma günündeki yükselişin ardından bir miktar geriledi.

Petrol Fiyatları Değişkenlik Gösterdi

Brent petrol, saat 09.40 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,43 oranında azalarak 86,17 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrol, varil başına 82,66 dolardan alıcı buldu.

Ateşkes İhtimali Fiyatları Etkiledi

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son verebilecek bir ateşkes ihtimalinin etkili olduğu belirtiliyor.

İsrail ve Hamas Arasındaki Gelişmeler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ile Hamas arasındaki müzakereleri görüşmek üzere İsrailli heyetin yeniden Doha'ya gitmesine karar verdiği açıklandı. Hamas tarafında ise, İsrail saldırılarının durdurulması ve kalıcı bir ateşkesin müzakere edilmesine yeşil ışık yakıldığı iddia edildi.

Karayipler'deki Kasırga Endişe Yaratıyor

Piyasa oyuncuları, Karayipler'de etkili olan Beryl Kasırgası'nın petrol arzını nasıl etkileyeceğini yakından takip ediyor. Kasırga nedeniyle ABD'deki limanların kapatılma ihtimali, petrol ve doğal gaz ihracatını geçici olarak durdurabilir.

Petrol Fiyatlarının Seyrine İlişkin Beklentiler

Haftaya düşüşle başlayan petrol fiyatları, nisandan bu yana en yüksek seviyelerde seyrediyor. Küresel seyahat talebindeki artışın fiyatları desteklediği belirtiliyor. Brent petrol için teknik olarak 87,49 ile 88,95 dolar arasının direnç, 85,53 ile 84,57 dolar arasının ise destek bölgesi olabileceği ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türksat 6A, bu gece uzaya fırlatılacak!

Türksat 6A, bu gece uzaya fırlatılacak!