Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Tarımda sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği, coğrafi işaretli ürünler ve tarımda markalaşma, tarımın geleceği teması altında yapılan ve yapılacak olan tartışmaların sektörümüz açısından yol gösterici olmasını temenni ediyorum.
Bu vesileyle 160 yılı aşkın süredir çiftçimizin üreticimizin yanında yer alan Ziraat Bankamıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. 1863 yılından beri Ziraat Bankamız Türk tarımının lokomotifi oldu. Savaş dönemleri dahil ülkemizin yokluk günlerinde bankamız çiftçinin, esnafın, tüccarın, girişimcinin yanında yer aldı.
Tarımın önemi azalmayacak daha da artacak. Her yeni küresel kriz gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.
Üretimcilerimizin insanımızın iliğini sömüren tefecilerin ve faiz lobilerinin pençesine düşmemesi noktasında hayati rol üstlendi. Ziraat Bankası dün olduğu gibi bugün de ülkeyi ve milleti önceleyen duruşunu muhafaza ediyor. "Ziraat varsa memleketin dört bir yanında ziraat var" anlayışıyla Türkiye'nin tarım sektörüne güçlü destek veren bankamızı ve çalışanlarını yürekten tebrik ediyorum.
"MEMNUNİYET DUYUYORUM"
Şunu bir kez daha hatırlatmak isterim, Ziraat Bankası sadece kar peşinde koşan bir banka değildir. Bunun yanı sıra Ziraat, ihtiyaç duydukları anda çiftçinin, esnafın, sanayici, tüccar ve ihracatçının elinden tutan bir kara gün dostudur. Her iktisadi teşekkül çalışmalarını sürdürmeyi, yeni yatırımlarla faaliyet sahasını büyütmeyi ve genişletmeyi hedefler. Ziraat Bankamızın da hem ülke içinde hem de yurt dışında mevcudiyetini artırdığını görmekten artık memnuniyet duyuyorum. 2015 yılında Ziraat Katılım'ın faaliyete geçmesiyle birlikte bankamız hızla gelişen alternatif finans piyasasında da yerini almıştır. Daha nice seneler boyunca Ziraat'ın bir bankadan daha fazla olma iddiasını devam ettirmesini bekliyorum.
"BU HAZİNEYİ NE KADAR İLERİYE TAŞIRSAK TÜRKİYE İÇİN O KADAR İYİ OLACAKTIR"
Bugünkü programımız Ziraat Bankası'nın kuruluş gayesini, misyonunu ve asli vazifesini yerine getirdiğini gösteriyor. 81 ilden 2 binden fazla sektör temsilcisinin bir araya geldiği bu buluşmanın tarım eko sisteminin gelişmesine katkı sunacağına yürekten inanıyorum. Biraz evvel genç ve kadın çiftçilerimiz ile kooperatif ürünlerinin yer aldığı stant alanını ziyaret ettik. Ülkemiz tarımının çeşitliliğine ve zenginliğine burada tekrar şahit olduk. Bu hazineyi ne kadar ileriye taşırsak Türkiye için o kadar iyi olacaktır. Tabii bunun için tarım sektörünün tüm paydaşlarının el ele vermesi, iş birliği ve dayanışması içinde hareket etmesi mühimdir. Tarım sektörünün bütün aktörlerini aynı zamanda buluşturan bu tarz programlar anlayış birliğinin tesisini de kolaylaştırmaktadır. Değerli fikirleriyle bugünkü buluşmaya katkı sunan tüm hocalarımıza ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum. Ziraat Bankası yönetimini buluşmaya öncülük ettikleri için tebrik ediyorum.
Muhalefetin ezbere olan 'tarım bitti' tezinin ne kadar içi boş ve gerçek dışı olduğunu rakamlarla ispat ettik.
Kırmızı ve beyaz ette son dönemde yaşanan dalgalıhareketi yok sayamayız. Başarılarımızla birlikte problem üreten alanların da farkındayız.
Milli meselemizin olan tarımda biz hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Herkesin fikrine, katkısına, önerilerine sonuna kadar açığız. Yeter ki tarım konusu ezberler, ön yargılara kurban edilmesi, sektöre haksızlık yapılmasın. Geri zaten emekle kolayca gelecektir.
Tarımda çözüm odaklı hareket ediyoruz. Problemlere ortak akılla çözüm geliştirmeye çalışıyoruz.
ÇİFTÇİYE KREDİ DESTEĞİ
Küçük ekipman kredisi limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Küçükbaş hayvan üreticilerine verilen limitini de 400 bin liradan 600 bin liraya yükseltiyoruz. Büyükbaş
Genç çiftçi limitini 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya artırıyoruz..
Kadın çiftçi limitini de aynı şekilde 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya artırıyoruz.