22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yeni vergi reformu paketi hakkında detaylı bilgi verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yeni vergi reformu paketi hakkında detaylı bilgi verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi reform paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, şu anda çeşitli alternatiflerin değerlendirildiğini belirterek, çalışmaların tamamlanıp resmi bir teklife dönüşmeden yapılan yorumların spekülasyondan öteye geçmeyeceğini vurguladı. Bu açıklamalar, vergi reformuyla ilgili gelişmelerin netleşmesi için bekleyişin devam ettiğini gösteriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yeni vergi reformu paketi hakkında detaylı bilgi verdi
KAYNAK: TRT Haber

Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, güncel ekonomik konular ve yakın geleceğe ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yılmaz, geçen yıl Orta Vadeli Program (OVP) hazırlık sürecinde; çalışan ve işveren kesim temsilcileri ile yapılan istişarelerde, vergi adaletini güçlendirecek şekilde doğrudan vergilerin payının artırılması önerisinin üzerinde uzlaşıldığını belirtti.

Politika Resmi Dokümanlara Dahil Edildi

2023 Eylül ayında ilan edilen OVP'de bu politikanın resmi dokümanlara dahil edildiğini ve kamuoyu ile paylaşıldığını ifade eden Yılmaz, vergi düzenleme taslaklarının Meclis'e sunulmadan önce etki analizlerinin tamamlandığını ve bu taslakların politikayı yansıttığını vurguladı.

Yapılan Paylaşımlara İtibar Edilmemeli

Yılmaz, teknik çalışmaların devam ettiğini ve henüz resmi bir teklif olmadan yapılan yorumların spekülasyondan öteye gitmeyeceğini belirtti. Kaynağı şeffaf olmayan haberlere ve yetkili kişi ve kurumlar dışında yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ekonomik Dengelerde İyileşme Hedefleniyor

Harcama ve gelir tedbirleriyle mali dengelerde sağlanacak iyileşmenin, dezenflasyon dönemini destekleyeceğini belirten Yılmaz, bütçe açığının milli gelire oranının düşürülmesi ve dış dengenin iyileştirilmesi üzerinde durdu.

İhracat ve İstihdam Artışı Devam Ediyor

Yılmaz, mal ihracatının artış gösterdiğini ve turizm geliri başta olmak üzere hizmet ihracatının da artmaya devam ettiğini söyledi. İşsizlik oranının düşüşe geçtiğini ve büyümede dış talebin pozitif katkı sağladığına dikkat çekti.

Reform Tedbirleri Uygulanıyor

OVP'de ilan edilen yedi öncelikli başlık altında 81 reform tedbirinin ilgili kurumlarla birlikte yakından takip edildiğini belirten Yılmaz, enflasyonun düşürülmesi, istikrarın korunması ve yapısal reformların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Politika Seti ve Vizyon

Yılmaz, gerçekçi ve güvenilir politikaların 'ne yapılacağı' kadar 'nasıl yapılacağının' da önemli olduğunu belirtirken, yapıcı eleştirilere ve önerilere açık olduklarını vurguladı. Ülkenin tarihi tecrübeleri ve dünya örneklerinden yola çıkarak programlarının olumlu etkilerini ortaya koyacaklarını ifade etti.

Gelecek İçin İyimser Bakış

Yılmaz, ülkenin jeopolitik ve ekonomik zorluklara rağmen başarıya ulaşacağına inandığını belirtirken, siyasi istikrar ve güven ortamında Türkiye'yi daha güçlü yarınlar için inşa etme çabasında olduklarını vurguladı.

Bu süreçte yapacakları çalışmaların ülkeyi uluslararası alanda daha ileri bir seviyeye taşıyacağını belirten Yılmaz, siyasi ve sosyal sahiplenme ile birleşen dört yıllık sürenin tarihi bir fırsat penceresi oluşturduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EURO 2024’ün en yaşlısı Pepe

EURO 2024’ün en yaşlısı Pepe