27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Emeklilere müjde! Promosyon tutarlarında güncelleme yapıldı

Emeklilere müjde! Promosyon tutarlarında güncelleme yapıldı

Emekli maaşı promosyonlarında güncelleme: Bazı bankalar, en yüksek promosyon tutarını 24 bin TL'ye çıkardı. Emekliler, mevcut anlaşmalarını bozarak daha avantajlı kampanyalardan yararlanabilecek. Uzmanlar, acele karar vermemeleri ve bankaları yakından takip etmeleri konusunda uyarıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emeklilere müjde! Promosyon tutarlarında güncelleme yapıldı

Emeklileri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Bazı bankalar, emekli maaşı promosyon tutarlarında güncellemeye giderek emeklilere avantajlı fırsatlar sunmaya başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, canlı yayında emekli promosyonlarıyla ilgili detayları paylaştı ve dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

En Yüksek Promosyon 24 Bin TL'ye Ulaştı

Bazı bankalar, promosyon kampanyalarını güncelleyerek en yüksek tutarı 24 bin TL'ye kadar çıkardı. Toplamda 13 banka, emekli promosyon kampanyalarını duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte, daha önce bir promosyon anlaşması imzalamış olan emeklilerin bu yeni kampanyalardan faydalanıp faydalanamayacağı merak konusu oldu.

Promosyon Anlaşması Olanlar Ne Yapmalı?

İsa Karakaş, bu konuyla ilgili önemli bir detay paylaştı: "Bir emekli, 3 yıllık bir taahhüt karşılığında promosyon alır, ancak bu süre dolmadan daha avantajlı bir banka kampanyasından yararlanmak isterse, mevcut bankasını değiştirebilir. Bunun önünde herhangi bir yasal engel ya da ceza yoktur. Sadece kullanılmayan taahhüt süresine denk gelen promosyon bedeli, banka tarafından geri alınır."

Örneğin, bir emekli 1 yıl önce 3 yıllık anlaşma imzalayıp 6 bin TL promosyon almışsa ve 24 bin TL'lik yeni bir teklifi olan başka bir bankaya geçmek istiyorsa, hesaplama şöyle yapılır: 3 yıllık sürenin bir yılı geçmişse, her yıl için 2 bin TL'lik promosyon kullanılmış olur. Geri kalan 4 bin TL'yi banka geri alacak ve emekli yeni bankaya geçebilecektir.

Emeklilere Uyarı: Acele Karar Vermeyin

Karakaş, emeklilerin acele etmemesi gerektiğini de vurguladı: "Temmuz ayında maaşlara yapılan zamlar sonrası bankalar, promosyon tutarlarını güncelledi. Aynı şekilde Ocak ayında da emeklilerin maaşları artacak ve bankalar tekrar bir güncelleme yapabilir. Bu yüzden emekliler, bankalar arasındaki promosyon yarışını yakından takip etmeli ve acele karar vermek yerine araştırma yaparak en doğru tercihi yapmalı."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin turist hedefi emin adımlarla ilerliyor!

Türkiye'nin turist hedefi emin adımlarla ilerliyor!