Türkgün Ekonomi Emeklileri heyecanlandıran haber! Zamlı ikramiyeler mart ayında Meclis'te

Emeklileri heyecanlandıran haber! Zamlı ikramiyeler mart ayında Meclis'te

Emekli maaşlarına yapılan ek zammın belirlenmesinin ardından, emeklilerin bayram ikramiyelerine de zam söz konusu.. Düzenlemenin mart ayında Meclis gündemine gelmesi planlanırken, yüzde 50 ile yüzde 150 arasında bir artış yapılacağı belirtiliyor..

Memurlar ile SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenerek en düşük emekli aylığı da 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı.

Seçim öncesinde emekli maaşı zammının yanı sıra ikramiyeler de gündeme geldi.

Emekli vatandaşlara ödenen Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyesi 2 bin liraya çıkartılmıştı..

2024 yılının 'Emekliler Yılı' olarak ilan edilmesi ve yerel seçimlerin de etkisiyle zam yapılacağı konuşuluyor..

Bakan Işıkhan zam sinyalini verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın sinyali vermesinin ardından emeklinin gözü bayram ikramiyesine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya gelip konuyu ele alınacak.

Emekli ikramiyesine zammın torba yasaya eklenmesi bekleniyor

Meclis ise bu hafta yoğun gündemle toplanıyor.

Bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması beklenen 8. Yargı Paketi ile birlikte çalışma hayatını ilgilendiren düzenlemelerin yer aldığı torba yasa da görüşülecek.

Kanal D Ana Haber'de yayınlanan habere göre; Emekli ikramiyesinde artış sağlayacak düzenlemenin o torba yasaya eklenmesi bekleniyor.

Yüzde 50 ile yüzde 150 arasında zam

Emeklinin yılda iki kez aldığı bayram ikramiyesinde beklenen artış yüzde 50 ile yüzde 150 arasında. Artış oranı hazinenin çalışması sonucu netlik kazanacak.

Mevcut ikramiye 2 bin lira

2 bin lira ikramiye alan emeklinin yapılacak zam olasılıklarına göre alacağı tutar şu şekilde sıralandı;

-Yüzde 50'lik bir zam alınırsa 3 bin,

-Yüzde 100'lük bir zamda 4 bin,

-Yüzde 150'lik zam ihtimaliyle de emekli ikramiyesi 5 bin lira olacak..

Mart ayı içerisinde netleşecek

Düzenlemenin mart ayı içerisinde yasalaştırılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel: “Verilen emeğin karşılığını aldık”

Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel: “Verilen emeğin karşılığını aldık”

1. Lig play-off finalinde Bandırmaspor’u 3-1 yenerek Süper Lig’e yükselen Fatih Karagümrük’ün teknik sorumlusu Atılay Canel, bir yıllık emeğin karşılığını aldıklarını söyledi. Canel, Karagümrük ile çıktığı üçüncü finali de kazandığını vurguladı.

KAYNAK: AA

1. Lig play-off finalinde Bandırmaspor’u uzatma bölümünde 3-1 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Fatih Karagümrük’te teknik sorumlu Atılay Canel, maç sonu düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Bir sene boyunca verilen bir emeğin karşılığı oldu”

Canel, büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Bir sene boyunca verilen bir emeğin karşılığı oldu” dedi. Final galibiyetinin, sezondaki çalışmalarının meyvesi olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, tüm ekibe teşekkür etti.

“Futbolcu arkadaşlarıma ve teknik ekibime, sağlık çalışanlarına, kulüp personeline çok teşekkür ediyorum. Bir sene boyunca verilen emeğin karşılığı oldu. Sayın Süleyman Hurma'ya da teşekkür ediyorum.”

“Karagümrük’te 3’te 3 yaptım, tarihe geçecek bir olay”

Kulüp tarihindeki üçüncü finaline çıktığını hatırlatan Canel, şu ifadeleri kullandı:

“Karagümrük tarihinde 3'üncü finalimi oynadım. 3'te 3 yaptım, herhalde tarihe geçecek bir olay. Geçen sene haksız şekilde ligden düşürüldük. Biz hancıyız, onlar yolcuydu. Biz buradayız, yolcular nerede onu bilemiyorum.”

Taraftarlara özel teşekkür

Maçın oynandığı Sakarya’daki taraftar desteğine de dikkat çeken Atılay Canel, “Kendilerine moral veren Sakaryaspor taraftarına da teşekkür ettiğini” belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *