Türkgün Ekonomi Emeklilerin beklediği Bayram ikramiyesinde artış netleşiyor

Emeklilerin beklediği Bayram ikramiyesinde artış netleşiyor

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesiyle ilgili detaylar netleşmeye başladı. İkramiyelerde artış yapılması ve bu düzenlemenin torba yasa teklifine eklenmesi gündemde. Gözler pazartesiye çevrildi!

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Milyonlarca emekli, bayram ikramiyesiyle ilgili gelişmelere odaklanmış durumda.

Mevcut 3 bin liralık ikramiyenin artırılmasını öngören yasa teklifi, pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak.

KONU MASAYA YATIRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile AK Parti'nin ekonomi ekibinin katıldığı görüşmede, ikramiye artışıyla ilgili detaylar ele alındı.

4 BİN LİRAYA YÜKSELTİLMESİ GÜNDEMDE

Emekli ikramiyesi Ramazan ve Kurban bayramları olmak üzere yılda 2 kez veriliyor.

İkramiye artışı için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Toplantıda emekliye verilecek bayram ikramiyesi artışı ele alındı.

Bakanlar ve AK Parti kurmayları, 3 bin lira olan ikramiyede artış için 3 alternatif rakam üzerinde durdu.

3 rakamın etki analizleri de masaya yatırılıp detaylı bir şekilde değerlendirildi. İkramiyenin bin lira artırılarak 4 bin liraya yükseltilmesi gündeme geldi.

EMEKLİ İKRAMİYE ARTIŞINDA SON AŞAMA

Yapılacak artışın bütçe dengelerini korurken, emeklinin memnun olmasını sağlayacak bir rakam olması gerektiğinin altı çizildi. Alternatifler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda rakam netleştirilecek.

Düzenleme, AK Parti'nin pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunmayı planladığı torba yasa teklifine eklenecek.

Emekli ikramiye artışının da içinde yer aldığı torba yasa teklifi önümüzdeki hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak.

Daha sonra da genel kuruldan geçirilmesi ve Ramazan Bayramı öncesi zamlı ikramiyenin ödenmesi öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Doğu Karadeniz'in su ürünleri ihracatı beklentileri aştı

Doğu Karadeniz'in su ürünleri ihracatı beklentileri aştı

Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde 47,8 milyon dolarlık su ürünü ihracatı gerçekleştirildi. 6.681 ton ürün 21 ülkeye satıldı. Rusya, Japonya ve ABD en büyük alıcılar arasında yer alıyor. Trabzon, ihracatın yüzde 80'ini karşılıyor.

KAYNAK: AA

Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde 47 milyon 838 bin 975 dolarlık su ürünü ihracatı yapıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Su Ürünleri Sektör Komitesi Başkanı İsmail Kobya, AA muhabirine, bölgeden yılın 4 ayında 6 bin 681 ton su ürünü ihraç edildiğini söyledi.

Söz konusu ihracattan 47 milyon 838 bin 975 dolar kazanç sağlandığını belirten Kobya, bölgeden bu dönem 21 ülkeye su ürünü dış satımı yapıldığını ifade etti.

Kobya, Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde yapılan su ürünleri ihracatında Rusya Federasyonu'nun başı çektiğine işaret ederek, "Rusya Federasyonu'na bu dönem 25 milyon 807 bin 448 dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Rusya Federasyonu'nu 6 milyon 422 bin 175 dolarla Japonya ile 6 milyon 381 bin 527 dolarla ABD takip etti. Bölgeden ayrıca Hollanda, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Yunanistan ve Endonezya'ya da bu dönem su ürünü satıldı." dedi.

Bölge ihracatının yüzde 80'inin Trabzon'dan gerçekleştirildiğini vurgulayan Kobya, kentten söz konusu dönemde 18 ülkeye 5 bin 205 ton su ürünü ihraç edildiğini ifade etti.

Kobya, bu ihracattan 38 milyon 315 bin 746 dolar kazanç elde edildiğini, Rusya Federasyonu, ABD ve Japonya'nın Trabzon'dan en fazla su ürünü dış satımı yapılan 3 ülke olduğunu kaydetti.

Su ürünlerinin bölge ve kentin önemli ihraç kalemlerinden olduğuna dikkati çeken Kobya, su ürünleri ihracatından beklentilerinin her dönem yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *