19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Emlak Katılım’dan ekonomiye 113 milyar TL kaynak

Emlak Katılım’dan ekonomiye 113 milyar TL kaynak

Emlak Katılım, 2024'ün ilk yarısında %70 artışla ekonomiye 113 milyar TL katkı sağladı. Net kârı %73 artarak 5.2 milyar TL'ye ulaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emlak Katılım’dan ekonomiye 113 milyar TL kaynak
KAYNAK: Haber Merkezi

Ekonomik büyümeye ve istihdama katkısı yüksek olan sektörlere, sürdürülebilir ve erişilebilir finansman modelleri sunmak üzere çalışmalarını sürdüren Emlak Katılım, 2024 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. Emlak Katılım yılın ilk yarısı itibarıyla; aktif büyüklüğünü geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %59 oranında artırarak 203.7 Milyar TL’ye, toplanan fonlarını da %60 artırarak 160.1 Milyar TL’ye yükseltti. Emlak Katılım’ın 2024 yılı ilk yarısı itibarıyla ülkemiz ekonomisine sağladığı nakdi ve gayrinakdi finansman toplamı 113 Milyar TL olurken kullandırılan fon büyümesi %64 düzeyinde gerçekleşti.

ÖZKAYNAK KARLILIĞI YÜZDE 81

Özkaynak karlılığında sektör lideri konumunu koruyan Emlak Katılım, istikrarlı operasyonel faaliyetleri sonucunda özkaynak karlılığını %81 seviyesine çıkarttı. Emlak Katılım’ın takibe dönüşüm oranı %0,52 olup seyrini sektör ortalamasının altında sürdürerek 2024 yılı ilk yarısında sorunlu alacak yönetimi konusunda başarılı bir sonuç elde etti. Emlak Katılım’ın sermaye yeterlilik oranı ise 21,43 seviyesinde gerçekleşti.

5.2 MİLYAR TL NET KÂR

Emlak Katılım, reel sektöre sunduğu katkılar ile geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %73, bir önceki çeyreğe göre de %158 oranında artışla 5.2 Milyar TL net kâr sağlayarak istikrarlı büyümesini sürdürdü.

“STRATEJİK ÖNCELİĞİMİZ SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME”

Emlak Katılım Genel Müdürü Onur Gök, “Stratejik önceliğimiz olan sürdürülebilir büyüme vizyonuyla, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu başarımızı ve elde ettiğimiz kazanımları verimli kullanarak uzun vadeli hedeflerimize ulaşma noktasında kararlıyız. Emlak Katılım olarak ülkemiz için sürdürülebilir bir gelecek inşa etme sürecinde sadece ekonomiye değil; yaşadığımız çevreye ve topluma da katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Acun Ilıcalı 4. kez damat oluyor

Acun Ilıcalı 4. kez damat oluyor