Türkgün Ekonomi Euro Bölgesi'nin, ağustos ayı inşaat üretim verileri açıklandı

Euro Bölgesi'nin, ağustos ayı inşaat üretim verileri açıklandı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin ağustos ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini açıkladı.

KAYNAK: AA

Verilere göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 artış gösterirken, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,5 oranında geriledi. AB genelinde ise inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarken, yıllık bazda yüzde 2,4 düşüş yaşandı.

AB ülkeleri arasında, ağustosta inşaat üretiminde en fazla artış kaydeden ülkeler yüzde 7,2 ile İsveç, yüzde 6,3 ile Hollanda ve yüzde 4,7 ile Romanya oldu. En büyük düşüşler ise yüzde 4,3 ile Slovakya, yüzde 3,2 ile Belçika ve yüzde 3,1 ile Slovenya’da görüldü.

Yıllık bazda ise inşaat üretimi Bulgaristan’da yüzde 5,5, Hollanda’da yüzde 2,5 ve Portekiz’de yüzde 2 artarken, Slovenya’da yüzde 17,1, Slovakya’da yüzde 10,9 ve Macaristan’da yüzde 6 oranında geriledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Hamas'tan sert açıklama: İsrail'in Gazze'ye yardım girişlerini engellemesi 'aç bırakma' politikası

Hamas'tan sert açıklama: İsrail'in Gazze'ye yardım girişlerini engellemesi 'aç bırakma' politikası

Hamas, İsrail'in Gazze'ye yardım girişlerini engelleyerek sivillere karşı sistematik "aç bırakma" politikası uyguladığını belirtti.

KAYNAK: AA

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, birkaç gün önce Gazze'ye sınırlı sayıda insani yardımın girdiği ancak bunun durduğu kaydedildi.

Filistinlilere yönelik aç bırakma politikası uygulayan soykırımcı İsrail'in, "şeffaflıktan uzak olduğu ve asgari insani standartları bile karşılamadığı" için Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası örgütler tarafından reddedilen "yanıltıcı" yardım projeleri yürüttüğü aktarıldı.

Açıklamada, BM ve insani yardım kuruluşlarının, yardımların dağıtımı ve denetlenmesinde oynadıkları rolün desteklendiği, bu rolün marjinalleştirilmesinin ise insani yardım çalışmalarının şaibeli şekilde yönetilmesinin önünü açan tehlikeli bir davranış olduğu aktarıldı.

Filistinlilere yardım ulaştırılmasının, "pazarlık" kabul etmeyen bir konu olduğu ve uluslararası toplumun, "İsrail'i, BM tarafından belirlenen yardım dağıtım mekanizmalarına uymaya zorlama" gibi tarihi bir yükümlülükle karşı karşıya bulunduğu vurgulandı.

Soykırımcı İsrail, Gazze'ye yardım girişi ve dağıtımıyla ilgili planı

Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze'ye "temel miktarda insani yardım" girişine izin veren kararın ardından yaptığı açıklamada, 24 Mayıs'a kadar yardımların BM kanalıyla mevcut mekanizma üzerinden yürütüleceğini, bu tarihten itibaren ise yeni mekanizmanın devreye alınacağını kaydetmişti.

Yedioth Ahronot gazetesinin bugünkü haberinde ise katil İsrail'in, Gazze'ye insani yardım girişi ve dağıtımını tekeline almak için uygulamaya başlayacağı yeni mekanizmanın detaylarına yer verilmişti.

Buna göre, yardımların, ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff tarafından kurulduğu açıklanan, "Gazze İnsani Yardım Vakfı" kanalıyla ve Gazze Şeridi'ni kuzey güney olarak bölen Netzarim Koridoru ile güneydeki Refah ve Han Yunus kentlerini kesen Morag Koridoru arasındaki alana kurulacak 4 "dağıtım merkezi" üzerinden yapılacağı kaydedilmişti.

Yardım tırlarının, soykırımcı İsrail ordusunun kontrolünde dağıtım merkezlerine getirileceği ve dağıtımın, etrafı toprak setlerle yükseltilmiş ve silahlı Amerikan "güvenlik personeli" tarafından korunacak merkezlerde gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Soykırımcı İsrail ordusunun havadan gözetleme yapacağı, dağıtımların gerçekleştirileceği merkezlerden her birinde, yaklaşık 300 bin Gazzeliye insani yardım ulaştıracağı aktarılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *