Türkgün Galeriler Gündem Ev hanımlarına emeklilik fırsatı! 80 maddelik yeni torba yasa Meclis'e geliyor

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı! 80 maddelik yeni torba yasa Meclis'e geliyor

Ekonomi gündemine yepyeni bir soluk getiren 80 maddelik torba yasada ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınması dikkat çekiyor. Ayrıca, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışına sert tedbirler ve şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranlarının artırılması gibi önemli düzenlemeler bulunuyor. Çek kullanımına getirilen ibraz yasağının süresi de torba yasayla uzatılacak.

MUHABİR: Çiğdem Özkan
Ev hanımlarına emeklilik fırsatı! 80 maddelik yeni torba yasa Meclis'e geliyor 1
Ekonomi gündemine yepyeni bir soluk getiren 80 maddelik torba yasa, dikkat çekici düzenlemelerle dolu. Özellikle ev hanımlarını ilgilendiren önemli bir adım atılıyor. Torba yasa ile ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınacak. Yasada öne çıkan bir diğer başlık ise deprem bölgesinde fahiş fiyat artışına karşı sert tedbirler. Bu kapsamda, fiyat artışlarına karşı caydırıcı bir önlem olarak belirlenen para cezaları katlanacak, böylece depremzedelerin mağduriyeti önlenmeye çalışılacak. Torba yasa ile birlikte, şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranlarının artırılması öngörülüyor. Çek kullanımına getirilen ibraz yasağı ise torba yasada kendine yer buluyor. Yasanın öngördüğü değişiklikle birlikte, çek ibraz yasağının süresinin uzatılması planlanıyor.
1 / 6
Ev hanımlarına emeklilik fırsatı! 80 maddelik yeni torba yasa Meclis'e geliyor 2
NTV'nin haberine göre; bu hafta Meclis'e sunulacak olan yeni torba kanun teklifi, ekonominin çeşitli alanlarında önemli değişiklikleri içeriyor. Toplamda 80 maddeyi kapsayan teklifin en dikkat çekici maddelerinden biri, ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınması.
2 / 6
Ev hanımlarına emeklilik fırsatı! 80 maddelik yeni torba yasa Meclis'e geliyor 3
Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için özel bir sigorta sistemi devreye alınacak ve ödenecek primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu destek, aylık bin 430 lirayı bulacak. Ayrıca, ev hanımları ücretsiz sağlık hizmetlerinden de yararlanabilecek.
3 / 6
Ev hanımlarına emeklilik fırsatı! 80 maddelik yeni torba yasa Meclis'e geliyor 4
Depremden etkilenen bölgelerde ise fahiş fiyat artışlarıyla mücadele kapsamında cezalar artırılacak. İnşaat sektöründe ve yapı malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara katlı idari para cezaları uygulanacak.
4 / 6
Ev hanımlarına emeklilik fırsatı! 80 maddelik yeni torba yasa Meclis'e geliyor 5
Şans oyunlarında ise ikramiye dağıtım oranlarına yönelik önemli bir değişiklik yapılacak. Tüm şans oyunları için ikramiye dağıtım oranının üst sınırı yüzde 83'ten yüzde 90'a çıkarılacak. Ancak, ikramiyelerin toplamı, hasılatın yüzde 40'ından az veya yüzde 90'ından fazla olamayacak.
5 / 6
Ev hanımlarına emeklilik fırsatı! 80 maddelik yeni torba yasa Meclis'e geliyor 6
Ayrıca, çek ibraz yasağının süresi uzatılıyor. Çek Kanunu'nda yapılan değişiklikle, çekin tarihinden önce bankaya ibrazını geçersiz kılan düzenleme 31 Aralık 2025'e kadar devam edecek. Bu, çek düzenlemelerinde daha fazla esneklik sağlayacak ve ekonomik süreçlere uyum sağlama imkanı tanıyacak.
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Bilim Teknoloji Bayraktar TB3 SİHA'lardan MAM-L ile hedefe tam isabet

Bayraktar TB3 SİHA'lardan MAM-L ile hedefe tam isabet

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3'ün iki prototipi, DENİZKURDU-2025 Tatbikatı kapsamında TCG Anadolu gemisinden havalanarak ROKETSAN'ın MAM-L mühimmatıyla tam isabetle atış gerçekleştirdi.

KAYNAK: AA

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından icra edilen tatbikat kapsamında PT-3 ve PT-4 kuyruk numaralı Bayraktar TB3 SİHA'lar MAM-L ile atış testini başarıyla tamamladı.

TCG Anadolu gemisinden havalanan Bayraktar TB3 SİHA'lar, ASELSAN'ın geliştirdiği yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500'ü kullanarak test kapsamında belirlenen hedefi MAM-L mühimmatıyla tam isabetle vurdu. Bayraktar TB3 SİHA'lar görevlerini tamamladıktan sonra TCG Anadolu'ya geri döndü.

9 Mayıs'ta Keşan'dan havalanan PT-3 ve PT-4 kuyruk numaralı Bayraktar TB3 SİHA'lar, TCG Anadolu gemisine intikal ederek konuşlanmıştı. Konuşlanmanın ardından gemi üzerinde mühimmat yükleme testleri yapılmıştı.

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısının yanı sıra barındıracağı kabiliyetlerle sınıfındaki lider insansız hava aracı olacak.

Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneğiyle donatılan milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlarla taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye'nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *