21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Haber geldi: Fiyatlar birkaç güne düşecek

Haber geldi: Fiyatlar birkaç güne düşecek

Koronavirüsten korunmak isteyenlerin maskeye akın etmesinin ardından maske fiyatlarının 5 liradan 150 liraya yükselmesinin tartışmaları sürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haber geldi: Fiyatlar birkaç güne düşecek

Ticaret Bakanlığı tüm Türkiye’de fırsatçılara karşı denetim başlatırken, Türkiye Sağlık Endüstrileri İşverenleri Sendikası Başkanı Metin Demir maske fiyatlarının birkaç gün içerisinde düşeceğini söyledi. Fiyat artışının üreticilerden kaynaklanmadığına dikkat çeken Demir "Artış, acılardan kaynaklanıyor. Üreticilerden mal çıkışı var. Ancak yüksek fiyattan piyasaya sürülüyor. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız toplantılarda bu konu gündeme geldi. O fırsatçıların önünü keseceğiz. Bakanlığın 1-2 gün içerisinde belirleyeceği kritik stoku bekliyoruz. Sektördeki arkadaşlarla ülkemizin ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz" dedi.

FİYATLAR NORMALLEŞECEK

Uzmanların panik havası oluşturulmaması gerektiğini belirtmesine rağmen insanların ürün almak için sıraya girmesini de değerlendiren Demir "Sanki ürün darlığı varmış gibi bir intiba oluşturuluyor. Maskede fiyatlar düşecek. Biraz zaman gerekiyor. Sektörle sürekli iletişim halindeyiz. Sağlık Bakanlığı ile de toplantılar yapıyoruz. Maskede ürün sorunumuzun olduğunu düşünmüyorum. İhtiyacı olmayan kişilerin, ürünleri alıp bir kenara koymasından dolayı fiyat artıyor. Sektör temsilcisi olarak bir tane bile maske ve kolonya almadım. Bu kadar panik yapılmamalı. Sağlık Bakanlığı süreci çok iyi yönetiyor. Sürekli bilgilendirme yapıyor" diye konuştu.

FIRSATÇIYA ACIMAYACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 ildeki oda ve borsalardan, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmasını çalıştırmasını istedi. Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili gelişmelerin ardından bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışlara karşı aldıkları tedbirler konusunda bilgi verdi. 81 ildeki oda ve borsalara yazı gönderdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu "TOBB olarak ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı 81 ildeki 365 oda ve borsamızdan disiplin mekanizmalarını çalıştırmalarını ve hak ettikleri cezaları vermelerini istedik. Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız" mesajını paylaştı. Söz konusu disiplin cezasının içeriğinde "meslekten men" dahil birçok önemli yaptırım bulunuyor. (Türkiye)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Koronavirüs önlemleri: O ülkede gece sokağa çıkma yasağı!

Koronavirüs önlemleri: O ülkede gece sokağa çıkma yasağı!